Povestea tânărului care a acceptat să testeze vaccinul împotriva COVID-19

Ian Haydon este tânărul ce a acceptat să testeze vaccinul anti- COVID-19. Iată care sunt cerințele medicilor

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Povestea tânărului ce a acceptat să testeze vaccinul împotriva COVID-19


In articol:

Ian Haydoneste un tânăr specialist în comunicare, din cadrul Universitatății din Washington, fiind unul dintre cei 45 de voluntari care au dorit să testeze un vaccin experimental împotriva coronavirusului.

Vaccinul împotriva COVID-19 a fost realizat de compania Moderna Therapeutics, fondată de renumitul om de afaceri Noubar Afeyan, iar testele se au loc în Seattle.

Pe 4 martie, Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (Food and Drug Administration – FDA) a aprobat inceperea studiilor clinice pe oameni ce s-au oferit voluntari, pentru vaccinului mRNA-1273, care conţine molecule din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. FDA a dat undă verde vaccinului împotriva coronavirusului, dezvoltat de Moderna Therapeutics, fără a mai intra în studii preclinice.

Vor fi pacienții infectați în mod deliberat?

Testul va dura 14 luni, având scopul de a demonstra siguranţa vaccinului. Nu a fost planificată infectarea în mod deliberat a voluntarilor acestui studiu.

Ian Haydon, în vârstă de 29 de ani, a primit prima administrare a vaccinului pe data de 8 aprilie, urmând să mai primească una în aproximativ o lună.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

Citeste si: Șefă de promoție, eliminată de la Bacalaureat la 10 zile de la afișarea notelor.

Citeste si: Cartier dintr-un sat vasluian, la un pas de dezastru! Localnicii au intrat în panică după ce o femeie a dat foc la gunoaie: „Erau flacarile inalte cat copacii”

Citeste si: Bianca de la Puterea Dragostei, o nouă intervenție estetică! Despre ce este vorba

Povestea tânărului ce a acceptat să testeze vaccinul împotriva COVID-19

Conform procedurii, participanţii semnează un formular de consimţământ alcătuit din 20 de pagini, prin care declară că înţeleg riscurile ce pot apărea şi că este probabil ca vaccinul să nu îi ajute. De asemenea, voluntarii au semnat că sunt de acord cu luarea analizelor de mai multe ori în lunile următoare. O altă regulă pentru care și-au datsemnătura ca o vor respecta este să nu conceapă copii pe parcursul studiului.

„Am auzit despre studiu de la un coleg de laborator. Am trimis informaţii despre starea mea de sănătate; doreau să-mi ştie istoricul medical şi vârsta. Nu mă aşteptam să mă contacteze, au avut mii de răspunsuri”, a afirmat Ian, potrivit News Medicine. Acesta a mers apoi pentru a i se face analize de sânge şi a fi evaluat din punct de vedere medical. 

Ce conține vaccinul

Tânărul curajos a povestit faptul că deși mama lui a fost îngrijorată cu privire la decizia de a deveni voluntar în testarea unui vaccin, părinții săi sunt mândri.

„Este un vaccin ARN-m. O parte din codul genetic al virusului se află în vaccin, într-o nanoparticulă lipidică, care este în esenţă o bilă de grăsime. Când este injectat la un pacient ca mine, se presupune că va produce o proteină, în acest caz proteina spike a coronavirusului. Aceasta este ceea ce ar trebui să-mi determine sistemul imunitar să reacţioneze şi să producă anticorpi. Vaccinul livrează materialul genetic,  şi nu proteina direct”, a afirmat Ian.

Povestea tânărului ce a acceptat să testeze vaccinul împotriva COVID-19

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate