
kanald.ro
Stiri
Prăjitură albă ca zăpada este cu siguranță desertul adorat de mulți copii, dar și adulți. Ei bine, iată cum poți pregăti desertul la tine acasă, cu doar câteva ingrediente ieftine.
Pentru foile de prăjitură se amestecă toate ingredientele și aluatul rezultat se împarte în trei. Apoi se întind foile care se coc pe fundul tăvii aproximativ 5-8 minute, nu mai mult.
Pentru cremă trebuie fiert laptele și, separat, se bat ouăle spuma apoi se adaugă zahărul peste. Când laptele este cald se toarnă crema de ou cu zahar, câte puţin, apoi se amestecă bine și se pune amidonul.
Focul și se amestecă mereu pâna ce crema devine groasă. Se ia crema de pe foc si se adaugă untul ținut la temperatura camerei. Totul se amesteca bine si, într-un final, sucul strecurat al celor doua lamâi se pune peste.
Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Citeste si: Blat de tort. Cea mai simplă rețetă
Citeste si: Ce este marțipanul de fapt și ce conține- Adevărul despre pasta de pe torturi pe care toată lumea o mănâncă
În tava mare a aragazului se pun alternativ foile și crema, apoi se prepară glazura.
Pentru glazura prăjiturii se amesteca albușul cu zahărul și cu sucul de lamâie turnat câte puţin.
Se toarnă glazura peste prăjitură, se întinde totul cu un cuţit cu lama lată și trecut prin apă apoi se lasă până a doua zi.