Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Prăjitură albă ca zăpada este cu siguranță desertul adorat de mulți copii, dar și adulți. Ei bine, iată cum poți pregăti desertul la tine acasă, cu doar câteva ingrediente ieftine.

Distribuie pe:

Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Ingrediente pentru prăjitură albă ca zăpada:

  • 3 lingurite zahar
  • 1 ou
  • 350 g faina

Pentru crema:

  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • 2 lamâi
  • 3 linguri amidon
  • 200 g zahar pudra

Pentru glasat:

  • 175 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita zeama de lamâie
  • 2 ml colorant galben
  • 1 lingurita amoniac
  • 4 linguri lapte

Pentru foi:

  • 2 albusuri

In articol:

Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Mod de preparare prăjitură albă ca zăpada:

Pentru foile de prăjitură se amestecă toate ingredientele și aluatul rezultat se împarte în trei. Apoi se întind foile care se coc pe fundul tăvii aproximativ 5-8 minute, nu mai mult.

Pentru cremă trebuie fiert laptele și, separat, se bat ouăle spuma apoi se adaugă zahărul peste. Când laptele este cald se toarnă crema de ou cu zahar, câte puţin, apoi se amestecă bine și se pune amidonul.

Focul și se amestecă mereu pâna ce crema devine groasă. Se ia crema de pe foc si se adaugă untul ținut la temperatura camerei. Totul se amesteca bine si, într-un final, sucul strecurat al celor doua lamâi se pune peste.

Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă

Citeste si: Blat de tort. Cea mai simplă rețetă

Citeste si: Ce este marțipanul de fapt și ce conține - Adevărul despre pasta de pe torturi pe care toată lumea o mănâncă

Citeste si: Chef Cătălin Scărlătescu, de urgență la spital! Ce mesaj a transmis după ce a fost fotografiat în scaunul cu rotile

În tava mare a aragazului se pun alternativ foile și crema, apoi se prepară glazura.

Pentru glazura prăjiturii se amesteca albușul cu zahărul și cu sucul de lamâie turnat câte puţin. Totul se freacă în mod energic pâna ce se îngroașă și la final se adaugă colorantul.

Se toarnă glazura peste prăjitură, se întinde totul cu un cuţit cu lama lată și trecut prin apă apoi se lasă până a doua zi.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate