
In articol:
Prăjitura felie de lapte[Sursa foto: Adi Hădean]
Dulciurile din comerț sunt cea mai ușoară variantă atunci când poftim la ceva dulce. Diferitele sortimente și arome pe care le găsim în magazin sunt foarte tentante, însă nu la fel de sănătoase dacă ar fi fost făcute în casă.
Din fericire, cu puțină răbdare și dorință, orice rețetă îți propriu o poți face chiar la tine în bucătărie.Foarte multe gospodine au preluat foarte multe rețete care imită branduri de dulciuri celebre. Copiii sunt cei mai fericiți când vine vorba de rețete de dulciuri. Una dintre preferatele lor este chiar felia de lapte. În loc să cumperi din magazin, noi îți prezentăm o rețetă pe care oriicne o poate face la el în bucutărie și este mult mai sănătoasă. Iată de ce ai nevoie pentru a face o rețetă de felie de lapte ca la carte, potrivit site-ului Jamila Cuisine.
Citeste si: Rețetă desert de cornulețe fragede cu smântână și unt
Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Citeste si: Rețetă de pilaf (orez) sârbesc. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie
Citeste si: Rețetă de plăcintă turnată cu brânză dulce de vaci. Poți să pui și stafide
Ingredientele necesare pentru blatul feliei de lapte:
- 150 g zahăr
- 120 g faină
- 40 ml ulei
- 20 g cacao
- 4 ouă
- puțină sare
Ingredientele necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 250 g lapte condensat îndulcit
- 50 g amidon de porumb
- 20 g gelatină
- 2 linguri miere
- 1 lingură pastă de vanilie
Rețetă felie de lapte[Sursa foto: Captură Jamila Cuisine/ Youtube]
La această rețetă este adăugat atât lapte condensat, cât și lapte dulce. Pentru a avea gustul caracteristic feliei de lapte din comerț, cremei i se mai adaugă miere și frișcă bătută. Pentru ca prăjitura să se întărească și să-și pastreze forma, se folosește gelatină în cremă.
Când vine vorba de blat, bucătarii și bucătărsele trebuie să știe următorul lucru: cu cât este mai subțire, cu atât el va fi mai uscat. Blatul trebuie să fie unul simplu, de pandișpan de cacao. Este o rețetă delicioasă, recomandată atât celor mici, cât și celor mari.