Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat. Când își va reveni economia

Premierul Ludovic Orban a afirmat că economia va reporni după ce trece epidemia, iar autorităţile trebuie să fie pregătite cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat
Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat

Ludovic Orban a fost întrebat, dumincă seara, la Digi 24, când se va redeschide economia.

"Economia va reporni după ce trece epidemia. (...) Când va trece, sigur sunt estimări pe care le-am făcut pe diferite scenarii, dar e clar că până în momentul respectiv, noi trebuie să fim pregătiţi cu câteva instrumente de susţinere a relansării economice odată cu normalizarea. La iniţiativa preşedintelui României ştiţi că am constituit un comitet de lucru economic cu reprezentanţi ai instituţiilor importante ai mediului de afaceri. Am demarat o consultare pe scară largă cu companiile pe domenii de activitate. Deja am avut discuţii cu companii automotive, constructori de maşini, am avut consultări cu transportatorii, am avut consultări cu sectorul agroalimentar, continuăm consultările pe fiecare domeniu de activitate pentru a pune un diagnostic corect şi a putea face previziunie corecte”, a declarat Orban.

Citeste si: Ludovic Orban, despre purtarea măștilor medicinale: „Nu poți impune o astfel de obligație”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre șomajul tehnic pentru profesori

Citeste si: Cum s-a transformat sistemul medical din România. Spitalele sunt focare de infecție, iar medicii au ajuns pacienți

El a spus că a solicitat Institutului Naţional de Statistică să pună la dispoziţie date pentru o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această pandemie. 

"Am solicitat Institutului Naţional de Statistică să ne pună la dispoziţie date ca să avem o imagine cât mai corectă a modului în care economia a fost afectată de această epidemie şi în special situaţia pe diferite ramuri economice. De asemenea, facem analize la nivel internaţional privitor la evoluţia economiilor, se ştie că România este puternic legată de Europa, noi avem 80% din schimburile comerciale sunt cu Uniunea Europeană, cu ţări din Uniunea Europeană şi în mare parte economia României este dependentă de măsura în care evoluează aceste economii”, a afirmat premierul. 

Orban a mai afirmat că restricţiile existente vor fi restrânse tot gradual, la fel cum au fost introduse.

"Cu siguranţă vor reporni activităţile, momentul din care vor reporni depinde de evoluţia epidemiei cu cât restrângem răspândirea epidemiei mai mult, cu atât mai punctul de repornire va fi mai aproape. În ceea ce priveşte repornirea, cu siguranţă când vom avea date certe, uşor, uşor, gradual, aşa cum am şi impus măsurile în funcţie de evoluţii şi de ceea ce am considerat măsuri necesare, la fel vom restrânge restricţiile”, a mai transmis primul ministru. (Citeste si: Orban: Testăm atât cât este necesar/ Continuăm acest efort astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale)

Urmatorul articol
Citește și:

Emoționant! Ce au făcut concurenții de la Puterea dragostei, la finalul galei, pentru Iancu de la Survivor VIDEO

Puterea dragostei 6 aprilie. Andy a revenit în emisiune! Imagini incendiare cu el și Andreea Oprică

Iancu Sterp își amenință colegii de la Survivor România cu maceta: „Dacă nu câștigați, v-am spart! M-ați auzit?”

Tragedie în Suceava. Un bărbat cu mănuși și mască de protecţie, găsit spânzurat în faţa blocului

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies