Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele SUA, Donald Trump, au adoptat o declarație comună în urma întâlnirii lor

În urmă cu o zi, Președintele României și Președintele SUA s-au întâlnit și au adoptat o declarație comună.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-au întâlnit în urmă cu o zi.

Cei doi au discutat despre admiterea României în programul ”Visa Waiver”, un program care este "foarte important pentru cetățenii români", despre căile de aprofundare a parteneriatului strategic dintre cele două țări, cât și despre importanța creșterii prezenței militare americane în România.

De asemenea, Președintele Klaud Iohannis a făcut declarații separate despre discuția pe care a avut-o cu Donald Trump, Președintele SUA, dar și despre o declarație comună pe care au adoptat-o.

Citeste si: Ioana Ginghină: „Ruxi, fiica mea, își dorește să mă vadă cu un iubit”

Citeste si: Mama Luizei Melencu, apel către autorități: ”Trebuie să o căutăm pe această doamnă”. Ce legătură are cu Dincă

Citeste si: Florin Salam le-a făcut o dedicație celor care l-au amenințat cu moartea! ”Stați cuminți, nebunilor, că voi preferați să mor”

"Am discutat cu președintele Donald Trump în mod pragmatic și deschis despre căile de aprofundare a parteneriatului strategic. Am subiniat că, personal, voi continua să fiu implicat total în dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite. Donald Trump a apreciat sprijinul puternic pe care românii, într-o majoritate covârșitoare, îl dau relației cu SUA. I-am transmis președintelui că relația transaltlantică este vitală pentru civilizația și valorile noastre occidentale și continui să cred cu fermitate acest lucru. Pe parcursul mandatului la Uniunea Europeana, am avut ocazia să ne coordonăm eficient cu SUA pe dosare de interes reciproc, în spiritul solidarității și cooperării transatlantice. Sunt convins că parteneriatul strategic va continua să genereze rezultate pozitive pentru România, SUA și pentru comunitatea transatlantică, în general", a declarat Klaus Iohannis.

"Am adoptat împreună azi o declarație comună. În acest sens, declarația este un document foarte important pentru progresul parteneriatului strategic dintre România și SUA. Este esențială dezvoltarea lui în toate domeniile sale, aducând la nivelul de excelență al cooperării politico-militare și de securitate și cooperare economică, în domeniul energiei, inclusiv cea nucleară, unde e necesară o colaborare bilaterală intensificată, dar și în alte domenii", a continuat Președintele.

"Președintele Trump a exprimat o deosebită apreciere că România a fost primul stat aliat care în mandatul său a atins nivelul de 2% din PIB pentru Apărare", a mai spus Iohannis.

"Cu ocazia vizitei, a fost semnat un memorandum de înțelegere între cele doua guverne privind tehnologia 5G, având în vedere importanța securității sistemelor de comunicații wireless, de generația a 5-a, pentru asigurarea prosperității, dar și a securității naționale", a detaliat șeful statului.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate