Presupusul monstru din Bascov ar putea scăpa de închisoare?! Cine va plăti pentru masacrul din Argeș: „Oamenii aceștia sunt lăsați în libertate” | EXCLUSIV

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a afla ce urmează pentru presupusul criminal de la Bascov. Bărbatul riscă să își petreacă restul zilelor internat sau în spatele gratiilor.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Presupusul criminal de la Bascov riscă să își petreacă toată viața în spatele gratiilor sau ar putea fi închis într-un spital de psihiatrie.

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția că este o problemă și referitoare la modul în care s-au realizat tratamentul și supravegherea pacientului.

Totodată, avocatul Adrian Cuculis atrage atenția asupra faptului că reevaluarea stării pacienților se realizează în mod frecvent, iar în funcție de aceste aspecte se prescrie tratamentul. Mai mult decât atât, acesta este de părere că statul are numeroase probleme privind procedurile în cazul acestor persoane.

"În România nu avem unde să îi ducem pe acești oameni"

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția asupra faptului că aceste persoane ar trebui să fie internate în centre de specialitate, acolo unde să primească îngrijirile medicale necesare și tratamentul. Totuși, el este de părere că țara noastră nu oferă condițiile necesare ca o persoană cu probleme psihice să se trateze și să se liniștească în locuri special amenajate și corect supravegheate.

Citeste si: Crimă șocantă în Bascov! Un bărbat și-a ucis familia, apoi a încercat să-și pună capăt zilelor. Printre victime se afla și un copil de 5 ani

Este o problemă referitoare și la declarațiile pe care le-au dat medicii care s-au perindat în cazul acesta. Oamenii spuneau în felul următor. Cum îl aveau sub supraveghere în condițiile în care el primea medicația respectivă pe baza cererii făcute de către tatăl lui și o ducea tatăl lui acasă.

Adică, lucrul acesta ridică mari dubi cu privire la faptul că medicii respectivi nu l-au urmărit cum trebuie, să facă o propunere către Comisia de internare nevoluntară și practic și societate are o mare problemă din punct de vedere organizatoric, pentru că noi discutăm despre o persoană care, dacă ar fi fost internată cum sunt multe altele internate, această persoană o băgai într-un sanatoriu, o închideai și cam aia era tot.

Dar noi efectiv nu avem un loc unde să îi ducem pe oamenii aceștia, la o pădure mai mare, un sanatoriu cu o pădure unde să se poată liniști, să își poată primi medicamentație.

Citeste si: Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

Societatea are o mare problemă din punctul acesta de vedere, dar și internările nevoluntare se fac pe perioade scurte, iar apoi oamenii aceștia sunt lăsați în libertate”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

crima de la bascov

Crima de la Bascov

Reevaluările trebuie să fie realizate periodic

Presupusul criminal din Bascov nu mai fusese evaluat de către o comisie de specialitate din 2004, atunci când i-a fost eliberat certificatul de handicap. Avocatul Adrian Cuculis a explicat faptul că acesta ar fi trebuit să fie supravegheat și evaluat în mod frecvent, mai ales că în baza acestor evaluări realizate de specialiști se decide și tratamentul pe care o persoană îl ia.

Citeste si: Autopsiile celor 5 victime ale criminalului de la Bascov sunt gata. Legiștii, puși și ei în dificultate! Ce au descoperit: „E dificil de spus"

Citeste si: Autopsiile celor 5 victime ale criminalului de la Bascov sunt gata. Legiștii, puși și ei în dificultate! Ce au descoperit: „E dificil de spus"

„Evaluările nu se fac la cerea familiei. Depinde ce afecțiuni avea omul acesta. În momentul în care i se prescrie o medicamentație, mai ales pentru o boală psihiatrică, trebuie să ai în vedere o reevaluare a lui ca să vezi dacă nu cumva trebuie să îi schimbi tratamentul”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Așa cum WOWbiz.ro a prezentat într-un material recent, chiar și vecinii presupusului criminal de la Bascov au fost uluiți de tragedie, toată lumea știind că era o persoană pașnică. 

crima bascov

Presupusul autor al crimelor de la Bascov

Monstrul de la Bascov ar urma să își petreacă închis

Avocatul Adrian Cuculis a explicat și ce urmează pentru monstrul de la Bascov. Bărbatul ar urma să își petreacă toată viața internat într-un ospiciu sau chiar în spatele gratiilor, sentința pe care ar putea să o primească în urma faptelor fiind închisoare pe viață.

Două variante, condamnat pe viață probabil sau internat pe viață! Nu există alte variante”, a mai precizat avocatul Adrian Cuculis.

Dacă aveți mai multe informații pe acest subiect, nu ezitați să ne contactați pe adresa de mail [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Detalii înfiorătoare în cazul masacrului din Bascov! Șefa clinicii în care se trata presupusul criminal face ultimele dezvăluiri: „Și pentru noi este o mare enigmă” | EXCLUSIV

Mesajul pe care l-a primit antrenorul copilei de 5 ani, înainte să fie ucisă la Bascov. Bărbatul este răpus de durere: „Din păcate i s-au tăiat aripile”

"Doar a mimat că se sinucide!" Răsturnare de situație în cazul crimei de la Bascov. Gestul care l-a trădat pe ucigaș

7 zodii vor trece peste orice problemă mâine. Vărsătorii vor trece peste problemele financiare

Veste cumplită despre Minodora! Abia acum s-a aflat: Din păcate este adevărat

Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”

Cu cât au s-au mărit facturile românilor în anul 2021. Este cea mai mare dramatică creștere

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies