Primul decedat din România, diagnosticat cu COVID-19, suferea de o boală gravă. Medicii se așteptau să moară

Duminică, 22 martie, a fost înregistrat primul deces al unui pacient diagnosticat cu coronavirus, pe teritoriul României: un bărbat în vârstă de 67 de ani.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Primul mort de COVID-19 suferea de o boală gravă


In articol:

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, întors de șase zile din Franța, a fost primul pacient diagnosticat cu COVID-19, care a decedat. Atunci când s-a întors în România, medicii se așteptau ca el să devină primul mort infectat al României.

Bărbatul avea cancer pulmonar în fază terminală, iar infectare cu coronavirus n-a făcut altceva decât să-i agraveze starea de sănătate.

Bărbatul locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez. La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată, informează Adevărul.

Citeste si: Maladiile nemiloase care au îngrozit lumea modernă înainte de pandemia de coronavirus! Ce ravagii au făcut Ebola, boala vacii nebune, febra Dengue și gripa aviară!

Citeste si: Coronavirus. Cum arată formularele pe care trebuie să le completezi în caz că ieși din casă

Citeste si: Lorenzo Sanz, fost preşedinte al Real Madrid, a murit din cauza coronavirusului

Medicii se așteptau la ce este mai rău: „Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”

După ce s-a simțit rău și a făcut febră, pe data de 18 martie, testul bărbatul a ieșit pozitiv. Medicii se așteptau ca bărbatul în vârstă de 67 de ani să devină prima victimă din România.

"Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României", au declarat reprezentanţii DSP Dolj, potrivit sursa citată.

Primul mort de COVID-19 suferea de o boală gravă

Primul deces al unui pacient cu coronavirus din România

S-a înregistrat primul deces din cauza virusului COVID-18 pe teritoriul României. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică dimineața, 22 martie, că a fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani, care s-a întors în urmă cu șase zile din Franța. 

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate