Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași, așa cum i-a fost dorința

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris, pe 26 aprilie, la vârsta de 86 de ani.

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași
Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași
Autor: C.G.

In articol:

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași
Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza s-a stins din viață la data de 26 aprilie, la Paris. Tragica veste a fost făcut de directorul general al Institutului Cultural Roman (ICR), Filip-Lucian Iorga-Barbulescu. Familia Prințului au făcut un anunț prin care aduc la cunoștință că funeraliile sale vor avea log la Iași, așa cum și-a dorit dintotdeauna.

„În aceste vremuri încercate, cei care reușesc să ajungă la Iași, își vor putea lua rămas bun sâmbătă, 20 iunie 2020, cu începere de la 9:30 dimineața, la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Iași, unde va fi depus trupul neînsuflețit al Prințului Mihai D. Sturdza. Slujba de înmormântare va începe la orele 11. Mihai D. Sturdza se va odihni în cavoul familiei din cimitirul Eternitatea”, a anunțat familia Prinţului Mihai Dimitrie Sturdza.

Funeraliile se vor desfășura în condiții speciale, adaptate vremurilor de pandemie. Va fi respectată distanța socială și purtarea măștii de protecție. Familia prințului a avut o ultimă rugăminte pentru cei care vor să vină la funeralii: „Familia Prințului Sturdza are o rugăminte pentru cei care vor veni să-i aducă un ultim omagiu: în loc de flori, să direcționeze mai degrabă bugetul pentru această cheltuială către cei aflați în nevoie.

Un exemplu este Asociația „Glasul Vieții” care se ocupă de susținerea copiilor defavorizați (conturile Asociației sunt: Banca Transilvania- RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei), RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro), RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)- Cod Swift BTRLRO 22”.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Citeste si: Ovidiu Danci a fost bătut crunt de polițiști! „Eram sechestrat in toaleta sectiei, unul dadea in mine, doi radeau"

Citeste si: Dezvăluiri! De ce ar fi luat bătaie Jador, de fapt, după ce a plecat din clubul din Mamaia! Totul a pornit de la o femeie: „Bă, Jador, cine te crezi?”

Citeste si: Ultimele fotografii cu Ovidiu Danci înainte să moară! La 39 de ani, era măcinat de boală și arăta complet schimbat

Cine a fost Prințul Mihai Dimitrie Sturdza

Diplomatul și istoricul Mihai Dimitrie Sturdza este strănepotul lui Mihail Sturdza domnitor al Moldovei (1834-1849), fiind și descendent al familiei Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independența, prim-ministru și primar al Bucureștiului. Mihai Dimitrie Sturdza s-a născut în 1934, urmând studiile primare și liceale la Iași și București. În 1952 a fost arestat de regimul comunist, sub acuzația de nedenuntare de complot, fiind condamnat la o pedeapsă administrativă executată în diferite lagăre de muncă.

Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași
Prințul Mihai Dimitrie Sturdza va fi condus pe ultimul drum la Iași

Mihai Dimitrie Sturdza a fost istoric și este autorul a numeroase opere istorice impresonante acoperind domenii precum heraldică, genealogia, istoria familiilor nobiliare din sud-estul Europei, statutul internațional al Țărilor Române, relațiile româno-ruse, istoria culturii.

Printre cele mai cunoscute lucrări din țară: cele trei volume din „Familiile boiereşti din Moldova şi Ţara Românească”. Mihai Dimitrie Sturdza a lucrat în anii 1980 la postul de radio „Europa liberă” din Munchen

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies