Procurorul General a contestat adopția Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă. Ce se arată în document

Procurorul General a contestat adopția Sorinei, fetița de 8 anișori.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Procurorul General, Bogdan Licu, a transmis o ordonanță Tribunalului Mehedinți în care i se interzice fetiței de 8 anișori din Baia de Aramă să părăsească teritoriul românesc.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Dimitrie Bogdan Licu, a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Prin acţiunea formulată s-a solicitat şi obligarea părinţilor adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni", informează Parchetul General, într-un comunicat de presă, conform Realitatea.

Citeste si: Știrea falsă care a îngrozit: ”Sorina a murit”. Lucian Mîndruță vorbește despre cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă

Citeste si: Legătura incredibilă dintre procuroarea care a târât-o pe jos pe Sorina și judecătoarea care a decis adopția micuței

Citeste si: Procurorul general al României, anunț de ultimă oră despre Sorina, fetița din Baia de Aramă a cărei poveste a revoltat toată România: „Acest copil nu trebuie să părăsească țara”

De asemenea, s-a formulat și o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova.

"La data de 21.06.2019, procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen cu aplic. art. 38 din C. pen., fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal", mai arată Parchetul General.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate