Prof. Adrian Streinu-Cercel a spus care sunt simptomele infectării cu varianta OMICRON: ”Durerile în gât și faringitele...”

Prof. Adrian Streinu-Cercel a făcut noi declarații despre simptomele infectării cu varianta OMICRON a virusului SARS-COV-2!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Prof. Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre apariția variantei OMICRON a virusului SARS-COV-2, la noi în țară. Specialistul a vorbit și despre câteva simptome ale acestei noi tulpini, în urma cărora românii își pot pune semen de întrebare.

Citeste si: A fost depistat primul caz de COVID-19, după testele din salivă la elevi. Declarațiile făcute de Ministrul Educației

La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Sin un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă", a declarat prof. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre beneficiile vaccinării anti-COVID în lupta cu tulpina Omicron: „Va fi nevoie de un alt set de măsuri”

Ce spune medical despre un nou val de infectări cu COVID-19

Medicul a ținut să precizeze că în țara noastră își poate face apariția un nou val de infectări, ținând cont că "românii nu prea mai poartă mască şi se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2". Întrebat de cum a ajuns la această concluzie, medical a ținut să specific următoarele:

Atâta timp cât nu se poarta masca aşa cum trebuie să acopere şi nasul şi gura este evident că este o expunere care, în actualul context epidemiologic, poate să ducă la infectarea persoanei respective şi, din

păcate, să ajungă şi la spital.

Vedeţi că vine o noua suşă, această nouă tulpină Omicron, care are foarte multe mutații din care 15 sunt la nivelul domeniului de cuplare a receptorului, ceea ce schimbă complet datele problemei din punct de vedere a ratei de transmitere. Ca să dau un exemplu pe date de la CDC din Africa de Sud din 249 de tulpini care au fost secvențiale, 172 au aparținut Omicron.

Deci este clar că această noua variantă tinde să fie dominantă peste tot. Ce ne rămâne de făcut? Păi după doi ani de pandemie știm ce avem de făcut.

Primul lucru este să ne vaccinăm. Şi există întrebarea dacă vaccinul acoperă şi această variantă. Tot CDC a venit şi a spus că în momentul de faţă datele preliminare arată că vaccinul ne protejează de cazurile severe şi de decese. Proporția în care o va face rămâne să fie stabilită în continuare. O altă veste bună este că testele pe care le avem în momentul de faţă în utilizare acoperă şi această variantă a virusului ceea ce este foarte bine că încep școlile.

Ce mai avem de făcut? Să purtăm masca şi în interior şi în exterior. Nu cred că trebuie să mai mergem cu măsuri din acelea că dacă sunt 5 oameni în cameră stam fără mască dacă sunt 6 stam cu mască", a spus profesorul Adrian Streinu-Cercel, la postul TV precizat mai sus.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies