Prognoza meteo ANM, 5 - 7 iulie 2022: Temperaturi caniculare. Unde sunt așteptate cantități semnificative de apă

Prognoza meteo ANM, 5 - 7 iulie 2022. Primele zile din săptămână aduc valori termice caniculare în toate zonele României!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Prognoza meteo ANM, 5- 7 iulie 2022. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru prima parte a săptămânii. Iată ce temperaturi se vor înregistra. ANM anunță temperaturi caniculare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM, 5- 7 iulie 2022. Vremea luni, 4 iulie 2022

Săptămâna 4- 10 iulie începe cu minime ridicate, cuprinse între 20- 22, 23 de grade Celsius în majoritatea regiunilor țării. Ceva mai rece va fi prin Transilvania, cu minime de 17- 19 grade și prin zonele montane cu 16- 18 grade și 10- 12 grade pe creste.

Maximele zilei de luni aduc temperaturi caniculare prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, anume 33- 36 de grade Celsius. În timp ce prin Transilvania, Maramureș, Moldova și Dobrogea se vor înregistra maxime de până la 31 de grade.

La munte, maximele se vor situa în jurul a 25 de grade, cu 17- 19 pe creste.

ANM anunță ploi în a doua parte a dimineții prin zonele montane, Oltenia, sudul Transilvaniei și izolat prin Muntenia. Cantitățile cele mai mari de apă se vor acumula prin zonele montane, 10- 15 l/mp.

vreme romania 5 - 7 iulie 2022

Prognoza meteo ANM, 5 - 7 iulie 2022: Temperaturi caniculare. Unde sunt așteptate cantități semnificative de apă

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 1- 3 iulie 2022. Weekend autentic de vară: caniculă și furtuni

Citeste si: "Doamne cat de bronzată ești!" Cum arată Andreea Mantea în costum de baie. Vedeta a făcut senzație pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Prognoza meteo ANM, 5- 7 iulie 2022. Vremea marți, 5 iulie 2022

Dimineața zilei de marți va arăta ca cea precedentă, astfel că, prin majoritatea regiunilor vom avea valori minime de până la 23 de grade Celsius. Temperaturi puțin mai reci vom întâlni prin Transilvania, anume 18 grade Celsius și zonele montane 16- 17 grade, cu 10- 12 grade pe creste.

În ceea ce privește temperaturile maxime ale zilei, acestea devin caniculare la nivelul întregii țări. Excepție fac zona Dobrogei cu 27- 29 de grade și zonele montane cu 25- 27 de grade Celsius.

ANM anunță ploi în a doua parte a dimineții prin zonele montane, urmând ca după-amiaza să aducă condiții de ploaie și prin Muntenia, Oltenia, Crișana, Banat, Transilvania, Maramureș și izolat Moldova. Și de această dată, cantitățile semnificative de apă se vor înregistra în zonele montane. Se estimează circa 15- 20 l/mp.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 28 iunie- 10 iulie 2022. Începutul lunii iulie va aduce ploi în toată țara

meteo anm iulie 2022

Prognoza meteo ANM, 5 - 7 iulie 2022: Temperaturi caniculare. Unde sunt așteptate cantități semnificative de apă

[Sursa foto: PixaBay]

Prognoza meteo ANM, 5- 7 iulie 2022. Vremea miercuri, 6 iulie 2022

Cea de-a treia zi din săptămână începe, de asemenea, cu temperaturi minime calde, chiar foarte calde, prin majoritatea regiunilor. Ceva mai rece se va menține prin Transilvania și zonele montane. În schimb, maximele zilei aduc o răcire treptată. La început prin Transilvania, Maramureș, Banat, zonele montane și Crișana, unde se vor înregistra maxime de până la 27 de grade.

Și prin Muntenia, Moldova, Oltenia și Dobrogea se va răci, însă aici vom continua să avem maxime de peste 30 de grade Celsius, mai exact 33- 35 de grade.

ANM anunță ploi pe majoritatea suprafeței teritoriului. Excepție fac estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogei, unde nu vor cădea precipitații deloc. Specialiștii se așteaptă la cantități semnificative apă de până la 30 de l/mp, iar la munte chiar 40- 50 de l/mp.

Prognoza meteo ANM, 5- 7 iulie 2022. Vremea joi, 7 iulie 2022

Ziua de joi aduce o mult așteptată răcorire prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, nordul Crișanei, zonele montane și deluroase. Aici, minimele nu depășesc 16 grade Celsius, iar pe creste ne oprim la maxim 9 grade Celsius. Însă, prin Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vom avea parte tot de minime tropicale, anume 19- 22 de grade.

Maximele zilei aduc un aer respirabil în toată țara, anume 24- 27 de grade. Excepție fac Banatul, Crișana și Dobrogea, unde vom avea temperaturi de 29- 30 de grade Celsius. ANM anunță ploi prin Muntenia, Moldova, sudul Transilvaniei, Meridionali și pe litoral. Sunt așteptate cantități de apă de până la 25 l/mp.

 

Sursă: meteoromânia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM, luna IUNIE și începutul lunii IULIE 2022. Iată cum va fi vremea în prima parte a verii

Prognoza meteo ANM, 4 - 10 iulie 2022. Prima săptămână din luna iulie vine cu temperaturi în scădere. Vezi unde sunt anunțate ploi

Horoscop săptămânal 4 - 10 iulie 2022. Ana Maria Ticea, astrologul WOWbiz.ro: o zodie trece la un nou statut social

Momentul adevărului pentru 4 zodii. Vor trece prin schimbări mari

VESTE ȘOC despre Neti Sandu! Ce s-a întâmplat cu vedeta PRO TV

Ce se mănâncă de Sfânta Maria, în data de 15 august

„Moartea subită”, fenomenul care îngrijorează lumea medicală. Legătura cu decesul sportivei Alessia Maria Raiciu

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies