Programul de fertilizare in vitro 2022. Cine poate beneficia de ajutor din partea statului prin programul de fertilizare in vitro

Programul de fertilizare in vitro se prelungește și în 2022. Gabriela Firea: „Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei."

Autor: Ioana Enache

In articol:

Programul de fertilizare in vitro continua și în 2022. Gabriela Firea, Ministrul Familiei, a anunțat că programul de fertilizare in vitro se prelungeste în 2022, iar suma decontată pentru procedură este de 4000 de euro.

Proiectul se numără printre măsurile programului “Sprijin pentru România”.

În ce constă programul de fertilizare in vitro 2022

Programul de fertilizare in vitro se prelungește și în 2022. Într-o postare pe contul de Facebook, Gabriela Firea a anunțat că se prelungește programul pentru cuplurile infertile în 2022, programul fiind introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”.

Prin programul de fertilizare in vitro 2022, cuplurile infertile pot primi din partea statului 4,000 de euro, aceasta fiind suma decontată pentru o singură procedură.

Citeste si: Vouchere pentru elevi 2022. Cine sunt elevii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine

„România trece printr-o criză demografică fără precedent- anul trecut s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol! Multe familii se tem să mai aducă pe lume copii din motive pur economice, gândindu-se dacă le vor putea asigura viitorul.

Avem la Ministerul Familiei proiecte care vor mai ușura viața de zi cu zi.

Trebuie, însă, să ajutam și familiile care-și doresc copii, dar nu-i pot avea din motive medicale. 1 din 5 familii se confruntă cu infertilitatea- o problemă foarte serioasă, nu un moft!

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Mă bucur că programul de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri "Sprijin pentru România".

În următoarele două-trei luni, facem primele decontări, iar cuplurile cu astfel de probleme încep procedurile! 5000 de proceduri vor fi gratuite doar în 2022.

Venim, astfel, în sprijinul familiilor care nu-și permit aceste proceduri foarte costisitoare. Sute de familii s-au împrumutat și îndatorat pe mulți ani pentru a-și putea vedea visul cu ochii, acela de a avea un copil.

Vom aplica la nivel național un proiect de interes din mandatul meu de primar general. Extinderea acestui program la nivel național- FIV “O șansă pentru cuplurile infertile”- este un proiect mult așteptat, pentru care ne-au scris deja sute de români. În București, s-au născut 556 de copii după 1.000 de astfel de proceduri.

Citeste si: Tichete de masă 2022. Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 50%

Pachetul legislativ care să reglementeze noua propunere pentru procedura de fertilizare in vitro este deja pe circuitul de avizare și va fi realizat în comun de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sănătății.

Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei.”, a precizat Gabriela Firea.

Programul de fertilizare in vitro 2022. Cine poate beneficia de ajutor din partea statului prin programul de fertilizare in vitro

Programul de fertilizare in vitro 2022. Cine poate beneficia de ajutor din partea statului prin programul de fertilizare in vitro

[Sursa foto: Freepik]

Cine poate beneficia de ajutor din partea statului prin programul de fertilizare in vitro 2022

Gabriela Firea a oferit detalii cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care-și doresc să beneficieze de banii oferiți de stat prin programul de fertilizare in vitro 2022 „O șansă pentru cuplurile infertile”.

Persoanele care pot beneficia de ajutor prin programul de fertilizare in vitro sunt femeile cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, cu recomandare din partea medicului.

„Condițiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani. Până acum se făceau deconturi pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat, de asemenea, acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală care putea fi restrictivă pentru multe paciente. De asemenea, nu sunt condiționate procedurile în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală. Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Guvernului, pentru aprobare. Ne bucurăm de susținerea liderilor coaliției de guvernare, de susținerea domnului prim-ministru și a domnului președinte al României.”, a menționat Gabriela Firea.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tichete de masă 2022. Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 50%

Vouchere pentru elevi 2022. Cine sunt elevii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor: "Plățile se vor face imediat!"

Horoscop 24 Mai 2022: Previziunile astrale din această zi își pun amprenta asupra unor nativi precum nativii Capricorn

Vladimir Putin, în stare de şoc! S-a întâmplat după 30 ani. N-ar fi crezut niciodată

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Motiv de divorț! Prințul Harry, rușinat de gestul făcut de Meghan

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies