Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus: "Trebuie să ne pregătim..."

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus. Când ar putea să ne lovească valul patru al pandemiei care a lovit planeta.

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus
Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus. Vezi ce declaraţii a făcut şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus

Raed Arafat a făcut declaraţii după sedinţa de guvern, referitoare la valul patru al pandemiei de coronavirus. Şeful DSU a atenţionat populaţia că un noul val pandemic poate să vină oricând: "Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Guvernul prelungește starea de alertă cu alte 30 de zile în România. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai precizat că trebuie să ne pregătim pentru un nou val pandemic, iar cea mai bună pregătire constă în vaccinarea populaţiei şi respectarea regulilor de protecţie.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

„Se adaptează totul la situația epidemiologică, dacă începe să se agraveze.

În acest moment nu avem astfel de scenarii. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea și respectarea regulilor pe mai departe și mai ales pentru cei care pleacă în concediu să își aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se știe care e situația pandemică, în zone în care sunt variante despre care se știe, pentru că există riscul să se infecteze și să ducă mai departe”, afirmă șeful DSU.

În ce privește secțiile ATI, Arafat afirmă că acum nu sunt probleme, dar există planuri și „posibilitatea de revenire la nevoie”.

Rudele unei victime ale tragediei de la spitalul ”Victor Babeș” cer despăgubiri de un milion de euro

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Starea de alertă în România s-a prelungit cu 30 de zile

Executivul a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României în data de 15 mai 2020.

 

Raed Arafat a anunțat că a fost modificată din nou hotărârea CNSU privind starea de alertă . În ce privește capitolul despre organizarea evenimentelor private, respectiv nunți și botezuri, a fost mărit numărul maxim de invitați de la 70 la 200.  

Șeful DSU precizează că se permite un număr de 200 de invitați la interior, într-un restaurant sau locație de petrecere de nuntă sau botez, dar că asta nu înseamnă că vor avea voie 200 de invitați în interior și 200 la exterior.   „S-a decis extinderea numărului de persoane pentru nunți botezuri, vorbim de  maximum 200 de persoane în interior cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a spus Raed Arafat. 

În condiții fără vaccinare, testare sau o dovadă că s-a trecut prin boală, numărul invitaților permis rămâne de 50 în interior și 70 în exterior, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Guvernul prelungește starea de alertă cu alte 30 de zile în România. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Rudele unei victime ale tragediei de la spitalul ”Victor Babeș” cer despăgubiri de un milion de euro

A fost raportat primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la om

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

"Moartea ne bate la ușă!" MOLIMA cumplită care tocmai a lovit sute de mii de oameni

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies