Raed Arafat: Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Primul venit, primul servit

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le transmite un mesaj îngrijorător românilor care nu respectă regulile și pun în pericol viața celor din jur.

Distribuie pe:

Autor: C.B.

Raed Arafat: Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Primul venit, primul servit


In articol:

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a spus că, dacă numărul de cazuri continuă să crească, medicii vor ajunge să decidă cine trăiește și cine nu: „Primul venit, primul servit! Sună extrem de cinic dar este realitatea!”

„Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Citeste si: Românul declarat cel mai longeviv bărbat în viață a murit în această dimineață. Dumitru Comănescu avea vârsta de 11 ani și 231 de zile

Citeste si: Scade numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în România. Cum arată bilanțul astăzi

Citeste si: Roxen, șantajată în continuare de fostul iubit, în ciuda plângerii depuse împotriva lui. „Nu o să dau înapoi”  

Șeful DSU dă ca exemplu Italia, unde medicii nu au putut face față valului uriaș de pacienți.

„Este realitatea, asta s-a întâmplat în alte țări, doriți să vă mințim, să spunem că nu e așa? Să ascultăm pe unul și altul, că asta e o situație simplă? La un moment, Italia exact în situația asta a fost. În spitale nu mai aveau cum să ventileze. De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator? Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru că numărul pacienților a venit în grupuri mari și n-au putut să facă față. Colegii care au fost în Italia pot să vă spună”, a completat el.

Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în România a scăzut astăzi

După două zile în care numărul infectărilor a fost peste 400, în ultimele 24 de ore au fost raportate 325 de cazuri noi, din prelucrarea a unui număr de sub 2.000 de teste.

Numărul total al infectărilor ajunge astfel la 26.022 cazuri de persoane, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.530 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1589 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate