Război total în Banat! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la un pas de a fi demis

Războiul politic din Banat devine din ce în ce mai serios, înfruntarea dintre autorități ajungând la paroxism, iar certurile din spațiul public au devenit o obișnuință.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Mai mult decât atât, acum, un grup de oameni, la inițiativa unui avocat, extrem de supărați cu toții pentru că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține carantinarea severă a orașului și prelungirea acesteia, au decis să facă un gest incredibil: să ceară, public, demiterea lui, conform legii.

Citeste si: Se ascut cuțitele în PNL! Alin Nica, atac frontal la liderii liberalilor! ”O să-mi ia boii de la căruță cineva?”

Din acest motiv, o petiție a fost inițiată acum câteva zile, scopul acesteia fiind să declanșeze demiterea primarului, confirm legii, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, fiind acuzat, printre altele, că nu își exercită atribuțiile ce îi revin. ”Motivul ce stă la baza strângerii de semnături: nesocotirea de către PRIMAR a intereselor generale ale colectivităţii locale și neexercitarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii în pandemie, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului! ”, a notat autorul petiției, Claudiu Butuza, un cunoscut avocat de pe malurile Begăi cu evidente alte simpatii politice, candidat – fără succes- pentru postul de primar al urbei acum 9 ani.

Avocatul Claudiu Butuza
Avocatul Claudiu Butuza cere demiterea lui Dominic Fritz

Citeste si: PNL se ceartă cu USR, Timișoara plătește! Circ total din cauza carantinării! S-a implicat Guvernul în cearta autorităților

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

De altfel, tot Claudiu Butuza este cel care, de curând, a atacat în conencios administrativ decizia lui Raed Arafat de a carantina Timișoara după ce, la nivel local, a fost respinsă prelungirea.

Dominic Fritz
Dominic Fritz poate fi demis daca se face un referendum local

În altă ordine de idei, petiția adresată împotriva lui Dominic Frit z trebuie să fie semnată de 25% din locuitorii cu drept de vot ai orașului, ceea ce înseamnă câteva zeci de mii de oameni care să fie de acord cu acest deziderat. Urmează ca prefectul de Timiș, în cazul în care se strâng semnăturile necesare, să convoace referendumul, care se consideră valabil dacă la consultare participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar validarea demersului poate fi făcută dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin

25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.

 

Dominic Fritz, în mijlocul disputelor despre carantinarea Timișoarei

 

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, este în mijlocul unor dispute cât se poate de acerbe cu o mare parte a politicienilor din oraș pe tema carantinării capitalei Banatului, atacurile din ultima vreme fiind cât se poate de dure la adresa acestuia. De altfel, autoritățile publice din Timișoara sunt, de câteva săptămâni deja, pe picior de război, primarul Dominic Fritz (sprijinit de ministrul Vlad Voiculescu) și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, certându-se ca la ușa cortului pe tema carantinării orașului.

Citeste si: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, atac la baionetă! Și-a făcut praf aliații și i-a numit iresponsabili! Scandalul în politică e mai mare ca oricând

Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare”, susține liderul liberalilor din Timiș, Alin Nica, în timp ce Dominic Fritz este adeptul unei carantine cât se poate de severe.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

În plin scandal al carantinării Timișoarei, primarul Dominic Fritz e ”măcelărit” de rivali! ”Minte zi de zi”

Dominic Fritz, contre cu Voiculescu și Cîțu pe tema vaccinării! Timișoara a ajuns cel mai mare focar de COVID-19 din țară

Primarul Timișoarei, suspect de coronavirus. Domnic Fritz, despre starea lui de sănătate: ”Am decis să mă autoizolez”

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Adio, nuntă! Irina Tănase și Liviu Dragnea s-au despărțit? Blonda aruncă bomba

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies