Record de cazuri de coronavirus în România! Anunț îngrijorător: 698 de cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 698 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei în România.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Record de cazuri de coronavirus în România! 698 de cazuri noi

Record de cazuri de coronavirus în România! Anunț îngrijorător: 698 de cazuri noi. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 32.079. De asemenea, 24 de persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.871. De asemene, 406 pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere.

”Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienţi vindecaţi şi 1.793 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare şi 406 pacienţi externaţi la cerere cu test pozitiv”, conform raportului transmis sâmbătă.

Citeste si: ANM anunță: Frigul revine în România! Ce se va întâmpla la începutul lunii august

Citeste si: Ludovic Orban, avertisment dur pentru patroni: „Dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”

Citeste si: Încă o ţară interzice accesul românilor pe teritoriul său, din cauza numărului uriaș de infectări din ultimele zile. Măsura se aplică din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

Când se redeschid restaurantele. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului”

Premierul Ludovic Orban a explicat vineri, într-o conferinţă de presă la Prefectura Tulcea, că o decizie privind redeschiderea restaurantelor este greu de luat, în contextul în care România se confruntă în ultimele zile cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus raportate de când a început pandemia. 

Record de cazuri de coronavirus în România! 698 de cazuri noi

Premierul Ludovic Orban spune că restaurantele au rămas închise pentru că reprezintă un risc epidemiologic mare. Șeful Guvernului afirmă că o decizie privind redeschiderea acestora va fi luată în funție de evoluția numărului de cazuri noi de coronavirus.

„Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (...) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde, să îmi fie iertat, deşi am avut discuţii, din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor - n.r.). Mai sunt închise competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spaţii închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricţii, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roşie. Şi OMS a arătat care sunt tipurile de activităţi, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activităţi şi aceste activităţi sunt în zona roşie, cu risc major de transmitere. Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a spus premierul Ludovic Orban. (Citeste si: Raed Arafat, avertisment șocant pentru români. Spre ce ne îndreptăm)

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate