Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României. Jurista contestă revocarea din funcția de Avocat al Poporului

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României la Curtea de Apel București.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului.

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. Termenul fixat pentru ședință este 2 iulie, potrivit Mediafax, citat de digi24.ro.

Renate Weber a dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, iar dosarul a fost înregistrat la data de 17 iunie, la Curtea de Apel București.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Citeste si: Renate Weber, revocată de Parlament din funcția de Avocat al Poporului! „Nu am găsit nici măcar un articol din Constituţie care să justifice revocarea”

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României
Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, dezvăluire incredibilă despre ea: Am prins-o în pat cu...- bzi.ro

Renate Weber, revocată din funcția de Avocat al Poporului 

Renate Weber a fost revocată, miercuri, 16 iunie, de Parlament din funcția de Avocat al Poporului cu 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”. A fost o ședință care s-a lăsat cu replici tăioase între reprezentanții Coaliției și aceasta. Renate Weber  a fost demisă din funcție pe motiv că ar fi acționat în contradicție cu legile și Constituția României

„PNL, USR PLUS şi UDMR au formulat pentru motivele însuşite încă de ieri de plenul Parlamentului o cerere de revocare pentru constatări de încălcări de lege şi ale Constituţiei(...) de către doamna Renate Weber. O dezbatere derulată mai degrabă în condiţii de procedură care amintesc mai mult de vechea legislatură.(...) Atunci când primeşti o funcţie din partea unui lider ca Liviu Dragnea te debarasezi greu de ea, chiar şi atunci când Parlamentul, singura autoritate care exercită controlul parlamentar asupra Avocatului Poporului, îţi spune că ai încălcat legea prin modul în care

ţi-ai exercitat atribuţiile. Raportul Comisiilor juridice îşi însuşeşte cererea de revocare formulată de liderii Coaliţiei şi o transmit către plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a spus Iulia Scântei.

Ce avere are Renate Weber, noul Avocat al Poporului! Vezi cum a ajuns să încaseze venituri uriaşe!

Ludovic Orban
Ludovic Orban[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ludovic Orban, despre Renate Weber:" A fost avocatul diavolului"

Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de ieri că revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului era "un deznodământ aşteptat", motivul principal pentru care a susţinut demiterea acesteia a fost fiindcă că a pus "în pericol" viaţa şi sănătatea românilor.

Citeste si: Ludovic Orban, despre Renate Weber:" A fost avocatul diavolului"

"Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD. A fost chiar un "avocat al diavolului". Motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor. Sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentaţie suficient de puternică. Eu cred că era un deznodământ aşteptat revocarea doamnei Weber din funcţia de Avocat al Poporului", a declarat Ludovic Orban, citat de hotnews.ro.

Ludovic Orban a fost întrebat despre acuzaţia potrivit căreia Renate Weber nu ar fi avut dreptul la apărare, iar Preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns:

"A fost convocată şi a fost prezentă în Comisiile juridice. Putea să vină să participe (n.r.- la plen). Avea nevoie de invitaţie specială? Aşa cum i s-a transmis că poate să participe la procedurile parlamentare... Ăsta este un pretext, nu este un temei serios. PSD poate să atace la Curtea Constituţională", a mai spus Ludovic Orban.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, despre Renate Weber: " A fost avocatul diavolului"

Renate Weber, revocată de Parlament din funcția de Avocat al Poporului! „Nu am găsit nici măcar un articol din Constituţie care să justifice revocarea”

Liderii Coaliției pentru guvernare au îngropat securea războiului! Au semnat un acord care readuce pacea. Iată ce prevede documentul

Veștile sunt bune! Acesti nativi va avea parte de surprize

ȘOCUL ANULUI de la PFIZER: Șeful companiei a anunțat ce urmează să se întâmple

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Recalcularea pensiilor: Ce se întâmplă cu banii vârstnicilor? „Acest lucru nu se poate accepta”

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies