Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie. Ce nu este permis în interiorul localurilor

Guvernul redeschide restaurantele de la 1 septembrie, cu restricțiile aferente.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Guvernul permite redeschiderea restaurantelor
Guvernul permite redeschiderea restaurantelor


In articol:

Executivul a adoptat în ședința de luni Hotărârea de Guvern prin care sunt au fost stabilite regulile pentru redeschiderea restaurantelor. Măsurile recomandate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43 sunt foarte stricte.

Astfel că, în toate restaurantele trebuie să existe culoare unice pentru circulația clienților. De asemenea, meniurile, olivierele și solnițele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta și se dezinfectează după fiecare client. O altă recomandare prevede faptul că mâncarea sau băutura nu pot fi consumate la bar. Totodată, este interzis dansul în incinta restaurantelor, pentru a preveni răspândirea noului virus.

Alte prevederi din Hotărârea de Guvern

Guvernul permite reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Administratorii restaurantelor și cafenelelor trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Ella și Iancu Sterp sunt împreună după Puterea dragostei? Ce spun apropiații despre ultimele lor întâlniri la București! "A vizitat-o acasă"

Citeste si: Adevărul despre presupusa rivalitate dintre Delia și Loredana Groza! Au dat cărțile pe față: „Poate nu toată lumea are habar”

Citeste si: Andreea Esca a postat cea mai intimă poză cu ocazia zilei de naștere a fiicei Alexia Eram. Poza este însoțită și de un mesaj extrem de emoționant

Recomandări pentru redeschiderea cinematografelor

Reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție. Desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

Creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Schimbare majoră, în noul an școlar. Anunț important făcut de ministrul Educației, Monica Anisie. Ce se întâmplă cu declarația pe proprie răspundere

Ella și Iancu Sterp sunt împreună după Puterea dragostei? Ce spun apropiații despre ultimele lor întâlniri la București! "A vizitat-o acasă"

”Dragoste și secrete”, 1 septembrie. În ULTIMUL EPISOD, Ali și Sevda trec prin cea mai mare încercare a vieții

Adevărul despre presupusa rivalitate dintre Delia și Loredana Groza! Au dat cărțile pe față: „Poate nu toată lumea are habar”

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies