WowNews logo WOWnews
Stories
Cozonac cu nucă, Chef Florin Dumitrescu

Cozonac cu nucă, Chef Florin Dumitrescu

Diverse

Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Florin Dumitrescu. Cum să faci un preparat delicios pentru masa de Paște

Află care sunt ingredientele necesare pentru rețeta de cozonac a lui Chef Florin Dumitrescu.

Chef Florin dumitrescu a cucerit inimile fanilor cu rețetele sale inedite. Printre cele mai căutate se numără și cea pentru cozonac pufos cu prtocală. Află cum să faci un preparat delicios pentru sărbători și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingredientul secret al lui Florin Dumitrescu pentru un cozonac perfect

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai renumiți bucătari de la noi din țară. Are 37 de ani și o experiență desăvârșită în bucătărie, astfel că preparatele sale sunt foarte apreciate.

Citeste si: Schimbare după schimbare pentru Gabriela Cristea! Dacă în urmă cu 9 luni părăsea postul de prezentatoare TV, se pare că recent a renunțat și la afacerea sa și s-a reorientat- kfetele.ro

Printre rețetele sale celebre, se numără și una pentru cozonac. Pe lângă ingredientele regăsite în orice rețetă, cum ar fi ouă, făină și lapte, bucătarul a ales să adauge un gust senzațional, astfel încât preparatul său să fie de-a dreptul deosebit.

Pentru majoritatea rețetelor tradiționale de cozonac, gospodinele folosesc nucă, rahat, stafide și cacao, atunci când pregătesc umplutura. Ei bine, Chef Florin Dumitrescu a ales să folosească un sirop din apă și zahăr brun, peste care adaugă nucă, 2 cuișoare, scorțișoară și coajă de portocală.

Gustul obținut este absolut senzațional, datorită aromei orientale de cuișoare și scorțișoară, ce ne duce cu gândul la perioada sărbătorilor. Iată care este faimoasa rețetă de cozonac a lui Chef Florin Dumitrescu!

Citește și: Sorin Bontea a făcut publică cea mai simplă și delicioasă rețetă de gogoși de post, cu doar câteva ingrediente! Bucătarul a dezvăluit toate secretele

Aluat cozonac, lapte, ouă și găină

Aluat cozonac, lapte, ouă și găină

[Sursa foto: Shutterstock]

Rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu

Ingrediente rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu

  • 500 de grame de făină
  • 2 ouă
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 400 g miez de nucă, pentru umplutura cozonacului,
  • 1 coajă de portocală
  • 100-150 g zahăr brun
  • 200 g unt
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 de cuișoare.

Citește și: Cât costă mâncarea la restaurantul lui chef Richard Abou Zaki, singurul român care deține o stea Michelin

Citeste si: Cine este fotojurnalistul ucis într-un atac cu drone rusești, în Ucraina. Antoni se afla în misiune în regiunea Donbas- kanald.ro

Citeste si: Corneliu Botgros face DECLARAȚIA care zguduie tot showbizul! A ținut totul în el, până n-a mai putut. Ce a trăit l-a dus direct la psiholog: "Am încercat să evit toate astea". Ce NU s-a spus niciodată despre divorțul de Adriana Ochișanu- radioimpuls.ro

Nuci, felii de cozonac, pe masă

Nuci, felii de cozonac, pe masă

[Sursa foto: Shutterstock]

Mod de preparare

  • Pentru început, se cerne făina și se amestecă împreună cu untul până rezultatul devine unul nisipos.
  • Punem într-un bol laptele, drojdia, un gălbenuș de ou și o lingură de zahăr brun. Conținutul se amestecă bine până când se topește drojdia, apoi îl adăugăm peste făină.
  • Compoziția se amestecă până se omogenizează, dar nu se să nu frământă foarte mult. Aluatul obținut se pune la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
  • Între timp, punem apa la foc, împreună cu zahărul.
  • Se sfărâmă nuca și cuișoarele, în așa fel încât să nu rămână prea fină.
  • Se amestecă nuca, cu siropul, scorțișoara și coaja de portocală.
  • Aluatul se întinde subțire, se întinde uniform umplutura cu nucă, apoi se închid capetele și se rulează.
  • Cozonacul se pune la rece pentru 30 de minute.
  • Înainte de coacere, se unge cu ou și se înțeapă din loc în loc, ca să se poată coace și la interior.
  • Cuptorul se încinge la 160 de grade.
  • Punem cozonacul la copt și va fi gata în 40-45 de minute.

Sursa: a1.ro