Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea. Are puțină drojdie și e delicioasă

Cum poți pregăti acasă cea mai gustoasă pâine? Rețeta vine de la chef Sorin Bontea!

Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Chef Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor rețeta lui de pâine de casă, pe care o prepară cu doar un gram de drojdie.

Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea

Rețeta juratului de la Chefi la cuțite este foarte economică și simplă. Într-un filmuleț postat pe pagina personală de Facebook, Sorin Bontea a împărtășit cu fanii săi cele mai mari trucuri legate de pâine.

Citeste si: Celebra rețetă de paste carbonara a lui chef Florin Dumitrescu

Iată cum poți pregăti acasă o pâine delicioasă cu foarte puțină drojdie.

Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea
Pâine de casă

Ingrediente

1 kilogram de faină
20 de grame de sare
1 gram de drojdie uscată
780 ml de apa caldă

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele timp de câteva minute ca să nu se facă cocoloașe.  Coca se pune într-un vas pe fundul căruia se pune puțin ulei de măsline și se lasă la dospit timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Citeste si: Postul Paştelui 2021. Rețetă de negresă de post

După 30 de minute se împăturește și se lasă iar la crescut pentru 30 de minute. Acest proces de împăturire se repetă de patru ori, o dată la 20-30 minute, după care se lasă la dospit peste noapte.

Se pune făină pe blatul de lucru, unde se răstoarnă coca. Se împachetează ca pe brânzoaice, iar apoi se pune într-un bol tapetat cu făină. Se lasă la dospit timp de 50 de minute.

Între timp se încinge cuptorul la 250 de grade.

Citeste si: Postul Paştelui 2021. Cele mai gustoase reţete pentru Postul Mare al Sfintelor Paşti

Chef Sorin Bontea recomandă ca pâine să fie coaptă într-o cratiță de fontă cu capac, timp de 30 de minute. După cele 30 de minute se scoate capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute.

Secretele lui chef Sorin Bontea pentru pâinea de casă perfectă

„Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie.

O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.

Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu

A doua zi, coca se împarte în două, pe blatul de lucru presărat cu făină. Fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiță cu capac, bine încinsă, se bagă pâinea la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Apoi, se ia capacul și se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute”, a dezvăluit chef Sorin Bontea.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Cioran se confruntă cu probleme de sănătate, la scurt timp după ce a anunțat că este însărcinată: "Am niște stări dubioase"

Scandal la metrou! Directorul Metrorex, filmat în timp ce sparge cu ranga ușa unui magazin: „Nu ți-e rușine...” VIDEO

Horoscop Chinezesc 3 august 2021. Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de marți

Horoscop Zilnic Marți 3 August 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

DECLARAȚIE DE RĂZBOI lângă România: Conţine o ameninţare de a recurge la forţă!

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Bill și Melinda Gates sunt oficial divorțați! Surpriză: Melinda nu primește nici un dolar

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies