WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta de salată cu ou a lui Keed de la Chefi la cuțite 2021
Rețeta de salată cu ou

Diverse

Rețeta de salată cu ou a lui Keed de la Chefi la cuțite 2021. Concurentul din echipa lui Florin Dumitrescu a luat punctaj maxim pentru preparatul său

Cum se prepară salata de ou a lui Keed, preparatul care i-a adus punctajul maxim la Chefi la cuțite?

Keed s-a prezentat cu o farfurie cu adevărat specială, ce i-a impresionat pe cei trei jurați de la Chefi la cuțite. Concurentul a preparat o rețetă de salată de ou și de roșii cu busuioc, un preparat ce i-a adus un punctat maxim.

Rețeta de salată cu ou a lui Keed

Keed a postat pe internet un filmuleț în care le arată fanilor săi cum se pregătește rapid și simplu rețeta salatei cu ou, cea care i-a adus punctajul maxim și l-a plasat în topul celor mai buni concurenți de la „Chefi la cuțite” 2021.

Citeste si: Ultimele cuvinte rostite de regretata Marinela Chelaru! Soțul actriței i-a dezvăluit cerința pe care a avut-o cu puțin timp înainte de a se stinge din viață: "Nu mai avea forță!"- kfetele.ro

Citeste si: Reţetă Prăjitura lui Mamaie, preparată de Narcisa Birjaru la Chefi la cuţite 2021! Vezi cum se face desertul apreciat de cei trei chefi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • O ceapă roșie
  • Muștar
  • Maioneză
  • Mărar
  • Roșii 
  • Lămâie
  • Lime
  • Busuioc 
  • Țelină

Rețeta de salată cu ou a lui Keed de la Chefi la cuțite 2021

Mod de preparare

În primul rând aveți nevoie de o oală mai mică pentru a fierbe ouăle, pe care le punem în momentul în care apa fierbe.

Ouăle ar trebui să fie la temperatura camerei înainte de a fi introduce în apa clocotită ca acestea să nu se spargă. Pentru o textură potrivită a ouălelor, adică nici prea tari, dar nici prea moi, este necesară fierberea acestora nu mai mult de cinci minute.

Până când ouăle sunt fierte, se ia un castron unde se pune ceapa, țelina și mărarul, tocate mărunt, și două lingurițe de muștar și două de maioneză. Pentru o aromă mai intensă, se rade coaja de lămâie și de lime și se adăuga în compoziție.

Pentru salata de roșii se toacă în cubulețe mici roșiile și se asezonează cu sare și piper. Este indicat să nu mai adăugați ulei, deoarece ouăle, în combinație cu maioneza, sunt destul de grase.

În momentul în care ouăle sunt scoase din oala cu apă clocotită, se pun la răcit într-un bol cu apă cu gheață, și se pune la prăjit câteva felii de pâine tip baghetă.

Citeste si: Top 3 mancaruri preferate in Italia

Ouăle tocate mărunt împreună cu zeamă de lămâie și de lime se pun peste compoziția de mărar, ceapă, muștar și maioneză. Salata de roșii se completează cu zeama de lămâie și lime împreună cu busuiocul tocat mărunt. Se amestecă ambele compoziții și se pot servi pe feliile de pâine proaspăt prăjite. Poftă bună!