
kanald.ro
Diverse
Cum se prepară salata de ou a lui Keed, preparatul care i-a adus punctajul maxim la Chefi la cuțite?
Keed s-a prezentat cu o farfurie cu adevărat specială, ce i-a impresionat pe cei trei jurați de la Chefi la cuțite. Concurentul a preparat o rețetă de salată de ou și de roșii cu busuioc, un preparat ce i-a adus un punctat maxim.
Keed a postat pe internet un filmuleț în care le arată fanilor săi cum se pregătește rapid și simplu rețeta salatei cu ou, cea care i-a adus punctajul maxim și l-a plasat în topul celor mai buni concurenți de la „Chefi la cuțite” 2021.
În primul rând aveți nevoie de o oală mai mică pentru a fierbe ouăle, pe care le punem în momentul în care apa fierbe.
Ouăle ar trebui să fie la temperatura camerei înainte de a fi introduce în apa clocotită ca acestea să nu se spargă. Pentru o textură potrivită a ouălelor, adică nici prea tari, dar nici prea moi, este necesară fierberea acestora nu mai mult de cinci minute.Până când ouăle sunt fierte, se ia un castron unde se pune ceapa, țelina și mărarul, tocate mărunt, și două lingurițe de muștar și două de maioneză. Pentru o aromă mai intensă, se rade coaja de lămâie și de lime și se adăuga în compoziție.
Pentru salata de roșii se toacă în cubulețe mici roșiile și se asezonează cu sare și piper. Este indicat să nu mai adăugați ulei, deoarece ouăle, în combinație cu maioneza, sunt destul de grase.
În momentul în care ouăle sunt scoase din oala cu apă clocotită, se pun la răcit într-un bol cu apă cu gheață, și se pune la prăjit câteva felii de pâine tip baghetă.
Citeste si: Top 3 mancaruri preferate in Italia
Ouăle tocate mărunt împreună cu zeamă de lămâie și de lime se pun peste compoziția de mărar, ceapă, muștar și maioneză. Salata de roșii se completează cu zeama de lămâie și lime împreună cu busuiocul tocat mărunt. Se amestecă ambele compoziții și se pot servi pe feliile de pâine proaspăt prăjite. Poftă bună!