Rețeta de tocană țigănească pe care a gătit-o Narcisa Birjaru în finala Chefi la Cuțite 2021

Cum poți pregăti acasă rețeta de tocăniță țigănească a câștigătoarei Chefi la cuțite 2021, Narcisa Birjaru?

Rețeta de tocăniță țigănească a Narcisei Birjaru de la Chefi la cuțite 2021
Narcisa Birjaru și Cătălin Scărlătescu
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Narcisa Birjaru este prima femeie bucătar care a reușit să câștige trofeul Chefi la cuțite în cele 9 sezoane difuzate. Odată cu performanța tinerei de 24 de ani, chef Cătălin Scărlătescu adaugă în palmares a treia victorie în competiția culinară de la Antena 1.

Rețeta de tocăniță țigănească a Narcisei Birjaru de la Chefi la cuțite 2021

Fosta concurentă s-a făcut remarcată prin simplitatea sa și pasiunea pentru bucătărie. Narcisa Birjaru a ascultat întotdeauna indicațiile juratului Cătălin Scărlătescu și a reușit să ajungă în finala sezonului 9, să câștige trofeul Chefi la cuțite 2021 și premiul în valoare de 30.000 de euro în fața unor bucătari mult mai experimentați decât ea.

Citeste si: Narcisa Birjaru, câștigătoarea sezonului 9 „Chefi la cuțite, a primit mai multe propuneri de muncă după finala competiției

Narcisa Birjaru a rămas în memoria telespectatorilor datorită unei rețete de tocăniță țigănească, pe care fosta concurentă o știe de la bunica sa. Iată cum poți găti acasă preparatul care i-a impresionat pe cei trei chefi.

Rețeta de tocăniță țigănească a Narcisei Birjaru de la Chefi la cuțite 2021
Tocănița țigănească pregătită de Narcisa Birjaru

Ingrediente

500 gr carne de porc

2 buc. ceapă

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

2 morcovi

1 ardei gras, roșu

250 gr pastă de roșii

1 lingură untură de porc

sare și piper, după gust

paprika afumată

2 foi de dafin

1 crenguță de cimbru

1 legătură de pătrunjel verde

Citeste si: Val de nemulțumiri după ce Narcisa Birjaru a câștigat Chefi la cuțite 2021: "Nu prea avem ce să învățăm de la Narcisa"

Mod de preparare

  • Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se porționează carnea în cuburi potrivit de mari.
  • Se pune untură la încins și se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează și își schimbă culoarea. Se asezonează cu sare și piper.
  • Se adaugă, pe rând, ceapa tocată solzișori, morcovii dați pe răzătoare și ardeiul tăiat în fâșii. Se amestecă bine după fiecare adaos de ingrediente, pentru a se pătrunde uniform.
  • Când toate ingredientele sunt ușor pătrunse, se adaugă pasta de roșii și se completează cu puțină apă, atât cât să fie toate ingredientele acoperite.
  • Se adaugă foile de dafin, paprika afumată și o crenguță de cimbru. Se lasă tocana țigănească să fiarbă până când devine consistentă, iar sosul rezultat scade la jumătate. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar ortodox sâmbătă, 31 iulie 2021. Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

Prognoza METEO, azi, 30 iulie 2021. Cod portocaliu de caniculă în opt județe din România

Calendar Ortodox AUGUST 2021. Schimbarea la față, printre cele mai importante sărbători ale lunii

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Se limitează VITEZA de circulație! La 30 de km/oră în România!

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Simona Halep a făcut marele anunț. Devine mamă și renunță la carieră?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies