Cum poți pregăti acasă rețeta de tocăniță țigănească a câștigătoarei Chefi la cuțite 2021, Narcisa Birjaru?
Narcisa Birjaru este prima femeie bucătar care a reușit să câștige trofeul Chefi la cuțite în cele 9 sezoane difuzate. Odată cu performanța tinerei de 24 de ani, chef Cătălin Scărlătescu adaugă în palmares a treia victorie în competiția culinară de la Antena 1.
Rețeta de tocăniță țigănească a Narcisei Birjaru de la Chefi la cuțite 2021
Fosta concurentă s-a făcut remarcată prin simplitatea sa și pasiunea pentru bucătărie. Narcisa Birjaru a ascultat întotdeauna indicațiile juratului Cătălin Scărlătescu și a reușit să ajungă în finala sezonului 9, să câștige trofeul Chefi la cuțite 2021 și premiul în valoare de 30.000
de euro în fața unor bucătari mult mai experimentați decât ea.
Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se porționează carnea în cuburi potrivit de mari.
Se pune untură la încins și se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează și își schimbă culoarea. Se asezonează cu sare și piper.
Se adaugă, pe rând, ceapa tocată solzișori, morcovii dați pe răzătoare și ardeiul tăiat în fâșii. Se amestecă bine după fiecare adaos de ingrediente, pentru a se pătrunde uniform.
Când toate ingredientele sunt ușor pătrunse, se adaugă pasta de roșii și se completează cu puțină apă, atât cât să fie toate ingredientele acoperite.
Se adaugă foile de dafin, paprika afumată și o crenguță de cimbru. Se lasă tocana țigănească să fiarbă până când devine consistentă, iar sosul rezultat scade la jumătate. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Moarte învăluită în mister! O influenceriță și fiica ei, de doar 15 ani, au fost găsite fără viață în propria lor locuință. Vecinii nu le mai văzuseră de zile bune
Moarte învăluită în mister! O influenceriță și fiica ei, de doar 15 ani, au fost găsite fără viață în propria lor locuință. Vecinii nu le mai văzuseră de zile bune