kanald.ro
Diverse
Rețetă drob de miel. Care sunt secretele celui mai gustos drob de miel
Cum prepari tradiționalul drob de miel pentru Sărbătorile Pascale?
Tradiționalul drob de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe masa de Paște. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel, verdeața și ouăle.
Rețetă drob de miel de Paște
Drobul de miel poate fi pregătit în diverse moduri, însă noi îți propunem o rețetă care nu va da greș nici în fața celui mai mare critic culinar.
Citeste si: Cozonac de casă. Cum pregătești cel mai pufos cozonac pentru Sărbătorile Pascale
Ușor de făcut acasă, preparatul nu va rezista prea mult pe masa de Paște. Iată cum poți găti cel mai gustos drob de miel.
Ingrediente
organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
carne de miel 250 g
400 g ceapă şi usturoi verde
400 g mărar şi pătrunjel verde
ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziţie folosesc 8 ouă bătute)
sare, piper
ulei de floarea soarelui
prapure
Mod de preparare
Organele şi carnea se taie cuburi mari şi se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare şi piper.
Apoi le dăm deoparte şi le lăsăm la scurs. 25% din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşina.
Ceapa şi usturoiul verde se toacă mărunt şi se prăjesc în tigaia în care am călit organele.
Lăsaţi să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul şi pătrunjelul se toacă „aproape fin”.
Citeste si: Dată Paști 2021. Când pică Paștele ortodox în acest an
Pentru fiecare 1 kg de compoziţie amestecaţi 8 ouă bătute omletă. Asezonaţi cu sare şi piper. Înveliţi compoziţia într-un prapure şi daţi la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se serveşte rece şi, opţional, cu muştar alături.
Drob de pui
Pentru cei care nu preferă carnea de miel, pot prepara drob de pui. Acesta este la fel de delicios pentru masa de Paște.
Ingrediente
1 kg de pipote și inimi de pui
4 cepe mari tocate
2 legături de ceapă verde tocată
2 legături de pătrunjel
2 legături de mărar
3 Ouă fierte
5 Ouă crude
6 linguri de ulei
Sare
Piper
Mod de preparare
Drob de pui. Pipotele și inimile se pun la fiert apoi se adaugă un praf de sare. Toate se lasă la fiert 30 de minute, iar periodic se îndepărtează spuma de deasupra. Acestea se lasă la răcit după fierbere. Se încinge uleiul apoi se adaugă ficatul și se lasă să se călească. Nu este recomandat să puneți sare, pentru că întărește ficatul.
Citeste si: Postul Paştelui 2021. Top 25 reţete de post simple şi gustoase
Se scot bucățile de ficat și-n același ulei puneți ceapa la călit (dar nu cea verde). Se adaugă puțină sare, care împiedică arderea cepei. După ce a fost adăugată ceapa călită se puneți ceapă verde. Se lasă să se călească puțin, până în momentul în care se înmoaie. Ceapa se scoate și se lasă la răcit. În momentul în care s-au răcit organele, acestea se toacă mărunt. În acest timp se bat ouăle.
Drob de pui. Organele se adaugă într-un bol, apoi se pune mărarul și pătrunjelul, după ce au fost tocate mărunt, ouăle bătute, ceapa călită, piper, sare, amestecați bine. Se adaugă compoziția într-o tava tapetată cu hârtie de copt, apoi ouăle fierte pe lungimea tăvii, în mijlocul drobului, adăugați restul compoziției. Drobul se pune la cuptor aproximativ 35- 40 de minute, la foc mediu.