
In articol:
Rețetă mâncare de urzici. Mâncarea de urzici este cel mai iubit preparat din perioada lunilor de primăvară. Iată rețeta pentru cea mai bună mâncare de urzici! Se prepară ușor și este bogată în fier și vitamine.
Rețetă mâncare de urzici
Ingrediente. Mâncare de urzici
400-500 g urzici proaspete, tinere
1 ceapă mare
1 lingură cu vârf de făină
3-4 căței de usturoi
30 ml ulei
sare, piper, nucșoară- după gust
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
pentru servit
mămăligă
ouă prăjite sau poșate
Mod de preparare. Mâncare de urzici
Prima dată, curățați urzicile de impurități și clățiți-le în mai multe ape. Mai apoi, opăriți urzicile pentru 2-3 minute în apă clocotită în care ați pus un praf de sare.
Scoateți urzicile opărite într-o sită ai treceți-le pe sub un jet de apă rece.Strecurați și păstrați deoparte apa în care ați opărit urzicile.După ce ați opărit și scurs urzicile, tocați-le mărunt cu un cuțit, sau le puteți pasa foarte scurt la robot.
Tocați ceapa mărunt și o căliți 2-3 minute în ulei, apoi adăugați făina și o lăsați să se gătească un minut împreună cu ceapa, amestecând continuu ca să nu se ardă.
Puneți și urzicile în tigaie, mai adăugați apă dacă este nevoie, apoi sare și piper după gust.
Lăsați urzicile să se gătească cam 10 minute, nu e nevoie de mai mult. Puneți peste urzici usturoiul trecut prin presă, stingeți focul și lăsați mâncarea acoperită cu un capac să se odihnească și să se îmbine aromele. Mâncarea de urzici este excelentă alături de mămăliguță și de ouă prăjite sau poșate.
Rețetă mâncare de urzici. Vezi cum se prepară cea mai gustoasă mâncare de primăvară