WowNews logo WOWnews
Stories
reteta salata de bouef
reteta salata de bouef

Utile

Rețeta originală de Salată de Boeuf. Ai nevoie de 15 ingrediente

Iată cea mai bună rețetă de Salată de Boeuf!

Nu știi cum să prepari cea mai delicioasă Salată de Boeuf? Iată mai jos o rețetă cu care sigur nu vei da greș!

Rețeta originală de Salată de Boeuf

Salata de Boeuf este unul dintre cele mai iubite preparate ale românilor și nu se poate să lipsească de pe masa de sărbători. Chiar dacă de-a lungul anilor rețeta a fost reinventată, cea mai populară rămâne tot cea originală. Iată mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară! Oaspeții tăi vor fi încântați de această rețetă și de gustul copilăriei. 

Citeste si: Corneliu Botgros, noi dezvăluiri cu privire la fosta căsnicie cu mama copilului său, Adriana Ochișanu! Artistul a dat tot din casă, fără ascunzișuri- kfetele.ro

  • 1 kg pulpă de vită (eu am folosit rasol de vită, că nu am mai găsit pulpa)
  • 300 g morcovi
  • 200 g păstârnac
  • 300 g țelină rădăcină
  • 2 cepe galbene medii
  • 1 căpățână mare de usturoi sau 2 mai mici
  • 1 ardei gras mediu
  • 1 lingură de piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • O lingură sănătoasă de sare
  • 1 kg cartofi roșii
  • 200 g mazăre verde conservă
  • 200 g castraveți murați
  • 2 ouă întregi
  • 300 ml ulei de floare soarelui

Citește și: Concerte de Revelion 2024 în orașele din România. Unde poți petrece cu prietenii la trecerea în noul an

Mod de preparare:

Curățăm zarzavaturile și le spălăm, usturoiul și ceapa le spălăm și le curățăm doar perii de la rădăcină, lăsându-le în coajă. Punem o oală încăpătoare cu apă la fiert și când dă în clocot opărim pulpa de vită. O scoatem afară și o spălăm bine cu apă rece.

Punem din nou oala încăpătoare, spălată cu 4 litrii de apă rece și adăugăm pulpa de vită, zarzavaturile întregi, ceapa, usturoiul și  ardeiul gras, sare, boabe de piper și 2 foi de dafin. Punem oala pe foc mare până începe să clocotească după care reducem focul și-l lăsăm atât cât să fiarbă, exact ca la orice supă clară, pentru aproximativ 2 ore și jumătate. Spumăm de oricâte ori este nevoie.

Strecurăm supa într-o altă oală printr-o sită deasă și ar trebui să obținem cam 2 litri de supă, în care putem pune găluște sau tăiței.

Cu supa ce obținem în urma fierberii legumelor o putem folosi ca atare cu găluște de griș sau tăiței, ori la ciorba de burtă. Punem zarzavaturile și carnea într-o caserolă și le acoperim imediat. Le lăsăm să se răcească complet. Spălăm coaja cartofilor bine de tot cu ajutorul unui burete, astfel încât atunci când îi vom pune la fiert, apa să rămână limpede. Punem cartofii în oală cu apă și sare, să-i acopere bine și-i fierbem până intra furculița în ei.
Nu îi fierbeți prea mult, că se vor crăpa și vor absorbi apă. Îi scoatem afară pe un blat de lucru și-i lăsăm câteva minute la temperat, atât cât să-i putem ține în mână când îi decojim. Decojim cartofii și-i lăsăm să se răcească complet într-un bol. 

Mod de preparare pentru maioneză:

Punem ouăle întregi alături de ulei și o jumătate de linguriță de sare într-un castron mai îngust. Cu ajutorul unui blender vertical vom face maioneza astfel: încercăm să prindem ambele gălbenușuri sub capul blenderului și-l pornim pe viteză maximă.

Nu mișcăm deloc și lăsăm să își facă treaba singur, el va lua uleiul treptat. Când vedem că nu mai trage ulei e semn că maioneza este formată și atunci îl putem mișca și amesteca. Este un mod simplu și rapid de a face maioneză, care nu dă greș niciodată, plus că scurtează timpul de pregătire. O dăm la rece. 

Tăiem cuburi de 5-6 milimetrii toate zarzavaturile, cartofii, castraveții și le punem într-un castron alături de mazăre, piper proaspăt râșnit, 3/4 din cantitatea totală de maioneză și amestecăm, dacă mai este nevoie mai adăugăm sare. O punem într-o formă potrivită de chec tapetată cu folie alimentară și o presăm bine, eventual putem da cu forma de masă astfel încât să se așeze uniform în formă. Răsturnăm pe un platou, o ungem cu maioneza rămasă și o decorăm după imaginație și preferințe. 

Citeste si: Tania a recunoscut motivul pentru care nu o place pe Veronica! Noua concurentă din „Casa iubirii” i-a spus ADEVĂRUL pe față: „Nu știu dacă ne vom înțelege”- kanald.ro

Citeste si: Gestul facut de Alexandra Cuhuteac, fosta iubita a lui Cristian Botgros la aproape un an de la moartea Andreei Cuciuc: "I-ai facut cel mai frumos cadou!"- radioimpuls.ro

Citește și: Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver. E super mega delicioasă

reteta salata de bouef

reteta salata de bouef

[Sursa foto: pinterest]

Cum a apărut Salata de Boeuf?

Termenul "boeuf" provine din limba franceză şi înseamnă "vită". Deşi pare a fi un aliment franţuzesc, salata de boeuf este o specialitate românească, ruşii denumind-o salată Olivier ori salată de iarnă. Până acum vreo două secole, aristocraţii ruşi angajau numai bucătari francezi, renumiţi pentru îndemânarea şi precizia pe care o aveau în bucătărie.

În a doua jumătate a secolului XIX, renumitul chef francez Lucien Olivier a inaugurat Hérmitage, un restaurant în mijlocul Moscovei. Acesta era invitat în casele aristocraţilor pentru a le găti mâncăruri spectaculoare.

El este considerat inventatorul salatei boeuf, care iniţial era denumita "Vânat în maioneză". Salata conţinea vânat, prepeliţe, crabi şi caviar, iar, de dragul decorului, în mijloc se orna cu felii de ou, maioneză, cartofi fierţi şi castraveţi muraţi în oţet.