
kanald.ro
Utile
Iată cea mai bună rețetă de Salată de Boeuf!
Nu știi cum să prepari cea mai delicioasă Salată de Boeuf? Iată mai jos o rețetă cu care sigur nu vei da greș!
Salata de Boeuf este unul dintre cele mai iubite preparate ale românilor și nu se poate să lipsească de pe masa de sărbători. Chiar dacă de-a lungul anilor rețeta a fost reinventată, cea mai populară rămâne tot cea originală. Iată mai jos de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară! Oaspeții tăi vor fi încântați de această rețetă și de gustul copilăriei.
Citește și: Concerte de Revelion 2024 în orașele din România. Unde poți petrece cu prietenii la trecerea în noul an
Mod de preparare:
Curățăm zarzavaturile și le spălăm, usturoiul și ceapa le spălăm și le curățăm doar perii de la rădăcină, lăsându-le în coajă. Punem o oală încăpătoare cu apă la fiert și când dă în clocot opărim pulpa de vită. O scoatem afară și o spălăm bine cu apă rece.
Punem din nou oala încăpătoare, spălată cu 4 litrii de apă rece și adăugăm pulpa de vită, zarzavaturile întregi, ceapa, usturoiul și ardeiul gras, sare, boabe de piper și 2 foi de dafin. Punem oala pe foc mare până începe să clocotească după care reducem focul și-l lăsăm atât cât să fiarbă, exact ca la orice supă clară, pentru aproximativ 2 ore și jumătate. Spumăm de oricâte ori este nevoie.Strecurăm supa într-o altă oală printr-o sită deasă și ar trebui să obținem cam 2 litri de supă, în care putem pune găluște sau tăiței.
Mod de preparare pentru maioneză:
Punem ouăle întregi alături de ulei și o jumătate de linguriță de sare într-un castron mai îngust. Cu ajutorul unui blender vertical vom face maioneza astfel: încercăm să prindem ambele gălbenușuri sub capul blenderului și-l pornim pe viteză maximă.
Nu mișcăm deloc și lăsăm să își facă treaba singur, el va lua uleiul treptat. Când vedem că nu mai trage ulei e semn că maioneza este formată și atunci îl putem mișca și amesteca. Este un mod simplu și rapid de a face maioneză, care nu dă greș niciodată, plus că scurtează timpul de pregătire. O dăm la rece.Tăiem cuburi de 5-6 milimetrii toate zarzavaturile, cartofii, castraveții și le punem într-un castron alături de mazăre, piper proaspăt râșnit, 3/4 din cantitatea totală de maioneză și amestecăm, dacă mai este nevoie mai adăugăm sare. O punem într-o formă potrivită de chec tapetată cu folie alimentară și o presăm bine, eventual putem da cu forma de masă astfel încât să se așeze uniform în formă. Răsturnăm pe un platou, o ungem cu maioneza rămasă și o decorăm după imaginație și preferințe.
Citește și: Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver. E super mega delicioasă
reteta salata de bouef
Termenul "boeuf" provine din limba franceză şi înseamnă "vită". Deşi pare a fi un aliment franţuzesc, salata de boeuf este o specialitate românească, ruşii denumind-o salată Olivier ori salată de iarnă. Până acum vreo două secole, aristocraţii ruşi angajau numai bucătari francezi, renumiţi pentru îndemânarea şi precizia pe care o aveau în bucătărie.
În a doua jumătate a secolului XIX, renumitul chef francez Lucien Olivier a inaugurat Hérmitage, un restaurant în mijlocul Moscovei. Acesta era invitat în casele aristocraţilor pentru a le găti mâncăruri spectaculoare.
El este considerat inventatorul salatei boeuf, care iniţial era denumita "Vânat în maioneză". Salata conţinea vânat, prepeliţe, crabi şi caviar, iar, de dragul decorului, în mijloc se orna cu felii de ou, maioneză, cartofi fierţi şi castraveţi muraţi în oţet.