WowNews logo WOWnews
Stories
Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver

Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver

Utile

Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver. E super mega delicioasă

Dacă vrei să îți dai pe spate invitații de sărbători, prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver este alegerea ideală!

Îți dorești să ai pe masa de Crăciun o prăjitură cu totul specială, cu arome fine și un gust bogat? Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver este alegerea perfectă!

Nu ai nevoie decât de o serie de ingrediente care se găsesc în bucătăria oricărei gospodine, fără să fie nevoie să pierzi timpul prețios prin supermarket pentru a căuta ingrediente care mai de care mai sofisticate. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare!

Citeste si: Femeia româncă, stabilită în Italia, condusă pe ultimul drum după aproape 9 luni de când s-a stins din viață! Motivul și desfășurarea evenimentelor sunt de-a dreptul șocante- kfetele.ro

De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver 

  • 200 g unt nesărat (la temperatura camerei);
  • 150 g amestec de curmale și prune uscate;
  • 500 g amestec de caise uscate, merișoare și coacăze;
  • 1 măr;
  • 1 clementină;
  • 100 ml stout (un tip de bere);
  • 200 g zahăr brun moale;
  • 4 ouă;
  • 200 ml lapte integral;
  • 300 g făină;
  • 1 linguriță rasă de praf de copt;
  • 3 linguri pudră de cacao;
  • 1 linguriță ghimbir măcinat, 1 linguriță amestec de condimente, 1 linguriță scorțișoară măcinată.

Citește și: Programul marilor magazine de Crăciun 2023 și Revelion 2024. Vezi aici orarul de funcționare al supermarket-urilor, în perioada sărbătorilor de iarnă

Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver

Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver

[Sursa foto: pinterest]

Cum se prepară prăjitura lui Jamie Oliver 

1. Preîncălzește cuptorul la 150º. Unge o tavă pătrată de 20 cm cu unt și tapetează cu hârtie de copt.

2. Scoate sâmburii de la curmale, prune și de la caisele uscate, apoi pune toate fructele uscate într-un robot de bucătărie și amestecă.

Se pune amestecul într-un bol mare și se rade mărul și coaja de la clementină, după care i se stoarce sucul în amestec. Toarnă ulterior stout-ul și amestecă până se încorporează tote ingredientele, după care lasă compoziția la macerat pentru câteva minute.

3. Amestecă untul și zahărul împreună într-un robot de bucătărie până se formează o compoziție netedă și pufoasă. Cu robotul de bucătărie încă în funcțiune, sparge cele patru ouă pe rând, apoi toarnă laptele într-un flux constant și amestecă până când compoziția se omogenizează.

Transferă întreaga compoziție peste compoziția cu fructele uscate, lăsată la macerat, după care cerne făina, praful de copt, praful de cacao și celelalte condimente, iar apoi amestecă din nou.

Citeste si: Primul mesaj transmis de nepotul lui Nicolae Botgros de pe patul de spital. Care este starea sa de sănătate în prezent- kanald.ro

Citeste si: Corneliu Botgros face DECLARAȚIA care zguduie tot showbizul! A ținut totul în el, până n-a mai putut. Ce a trăit l-a dus direct la psiholog: "Am încercat să evit toate astea". Ce NU s-a spus niciodată despre divorțul de Adriana Ochișanu- radioimpuls.ro

Citește și: Aperitive de Crăciun. 7 idei de platouri pentru o masă festivă de excepție!

Transferă tot amestecul în tava pregătită și coace compoziția pentru aproximativ 2 ore sau până când este gata, în funcție de cuptor. După ce ai scos tava din cuptor, se lasă la răcit 30 de minute, apoi tortul de transferă pe un blat sau pe un grătar, pentru a se răci complet.

4. Pentru prepara glazură pentru decor, bate 3 albușuri mari într-un castron, până devine o compoziție pufoasă.

Separat, cerne 700 g de zahăr pudră, apoi, puțin câte puțin, se încorporează în amestecul de albușuri. Odată omogenizată, adăugă sucul de la ½ lămâie și ½ linguriță de glicerină. Bate până când compoziția se întărește, apoi o poți folosi pentru a decora tortul.