
kanald.ro
Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver
Utile
Dacă vrei să îți dai pe spate invitații de sărbători, prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver este alegerea ideală!
Îți dorești să ai pe masa de Crăciun o prăjitură cu totul specială, cu arome fine și un gust bogat? Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver este alegerea perfectă!
Nu ai nevoie decât de o serie de ingrediente care se găsesc în bucătăria oricărei gospodine, fără să fie nevoie să pierzi timpul prețios prin supermarket pentru a căuta ingrediente care mai de care mai sofisticate. Iată ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare!
Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver
1. Preîncălzește cuptorul la 150º. Unge o tavă pătrată de 20 cm cu unt și tapetează cu hârtie de copt.
2. Scoate sâmburii de la curmale, prune și de la caisele uscate, apoi pune toate fructele uscate într-un robot de bucătărie și amestecă.
Se pune amestecul într-un bol mare și se rade mărul și coaja de la clementină, după care i se stoarce sucul în amestec. Toarnă ulterior stout-ul și amestecă până se încorporează tote ingredientele, după care lasă compoziția la macerat pentru câteva minute.3. Amestecă untul și zahărul împreună într-un robot de bucătărie până se formează o compoziție netedă și pufoasă. Cu robotul de bucătărie încă în funcțiune, sparge cele patru ouă pe rând, apoi toarnă laptele într-un flux constant și amestecă până când compoziția se omogenizează.
Citește și: Aperitive de Crăciun. 7 idei de platouri pentru o masă festivă de excepție!
Transferă tot amestecul în tava pregătită și coace compoziția pentru aproximativ 2 ore sau până când este gata, în funcție de cuptor. După ce ai scos tava din cuptor, se lasă la răcit 30 de minute, apoi tortul de transferă pe un blat sau pe un grătar, pentru a se răci complet.
4. Pentru prepara glazură pentru decor, bate 3 albușuri mari într-un castron, până devine o compoziție pufoasă.
Separat, cerne 700 g de zahăr pudră, apoi, puțin câte puțin, se încorporează în amestecul de albușuri. Odată omogenizată, adăugă sucul de la ½ lămâie și ½ linguriță de glicerină. Bate până când compoziția se întărește, apoi o poți folosi pentru a decora tortul.