kanald.ro
Stiri
Rețetă de post: Chiftele de legume
Chiftele de legume. Această rețetă simplă, de post, te scapă de grija unei mese, fiind o variantă ieftină și sățioasă.
Cu ajutorul acestei rețete de chiftele cu legume, o variantă vegană a chiftelelor clasice, găsiți varianta perfectă de a introduce legumele în alimentația zilnică.
Citeste si: Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
Citeste si: Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Rețeta ținută secretă a fost dezvăluită!
Citeste si: Cum prepari cei mai CROCANŢI cartofi prăjiţi! Acesta este secretul
Rețetă de post: Chiftele de legume – Timp de preparare
Chiftelele cu legume nu necesită un timp prea lung de preparare, acestea fiind gata în doar 40 de minute.
Chiftele de legume – INGREDIENTE
Pentru compoziția de chiftele
- 2 cepe roșii
- 3 fire ceapă verde
- 3-4 căței usturoi
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 100 g varză albă
- 2-3 lingurite ulei de măsline
- 1 legatura pătrunjel
- 1 legatura mărar
- piper alb măcinat
- 200 g pesmet alb
- ulei pentru prăjit
- Pentru garnitură
- 5 cartofi
- 30 g margarină
- 1 legatura pătrunjel
Rețetă de post: Chiftele de legume – mod de preparare
Se curăță toate legumele, se spală și se rad pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat și apoi se scurg foarte bine de zeamă. Apoi, varza tocată mărut se amestecă cu restul ingredientelor, după care adăugăm verdeața tocată mărunt și câteva picături de ulei de măsline. În cazul în care vi se pare prea moale compoziția de chiftele, se adaugă pesmetul. După care condimentăm cu sare și piper după gust și se frământă bine.
Citeste si: Rețetă prăjitură cu caise
Citeste si: Rețetă prăjitură cu vișine
Citeste si: Gogoşari în oţet. Rețeta clasică a bunicii
Pregătim chiftele din compoziție și apoi trecem totul printr-un strat de pesmet alb, apoi se pun la prăjit.
Separat curățăm cartofii pentru garnitură, îi tăiem în cubulețe și îi punem în apă fiartă cu sare. După ce au fiert suficient, aceștia se scurg de zeamă și se trec prin margarina topită în prealabil.