Rețetă saleuri din foietaj cu cașcaval

Diverse

Rețetă saleuri din foietaj cu cașcaval. Cum poți face cele mai gustoase sărățele chiar la tine acasă

Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă de saleuri din foietaj cu cașcaval! Sărățelele sunt gata în mai puțin de o oră!

Rețetă saleuri din foietaj cu cașcaval. Îți prezentăm cea mai simplă modalitate de a face sărățele gustoase, chiar la tine acasă, în mai puțin de o oră! Ai nevoie de doar câteva ingrediente pe care le găsești în conținutul articolului, alături de modul de preparare.

Rețetă saleuri (sărățele) din foietaj cu cașcaval

Saleurile din foietaj cu cașcaval sau sărățelele, așa cum se mai numesc, reprezintă o gustare sățioasă, practică, economică și perfectă pentru orice moment al zilei.

Saleurile le puteți face chiar voi, în propria bucătărie, în mai puțin de o oră. Cei mici le vor adora, iar pe lângă acest fapt, de menționat este că saleurile rămân fragede câteva zile, putând fi consumate și în a doua, precum și în a treia zi de când le-ați făcut.

Citeste si: Când va anunța Iancu Sterp sexul copilului? Tânărul a făcut anunțul: “Cred că v-am ținut un pic cam mult pe jar.”- kfetele.ro

Totodată, nu e nevoie de vreo pricepere anume în ale bucătăriei, ci doar de voință! Iată mai jos lista de ingrediente și modul de preparare! Dacă v-am convins, noi vă urăm spor la gătit și poftă bună!

Rețetă saleuri din foietaj cu cașcaval

Citeste si: Tragedie rutieră pe Valea Oltului! O persoană a murit și alte patru au fost rănite în urma impactului dintre două autoturisme- kanald.ro

Citește și: Rețetă mucenici de post. Vezi cum poți obține un desert delicios pentru sărbătoarea de pe 9 martie 2023

Ingrediente

  • aluat de foietaj cu unt, congelat
  • 1 gălbenuș de ou
  • susan
  • mac
  • chimen
  • cașcaval ras
  • sare

Mod de preparare

Scoateți aluatul de foietaj din congelator și îl lăsați să se decongeleze atât cât puteți să-l modelați, atenție el trebuie să rămână rece. Pudrați aluatul cu puțină făină și îl întindeți cu ajutorul unui sucitor. Apoi îl tăiați fâșii de circa 1 cm. Dacă vi se pare că aluatul este prea moale, puteți să-l mai lăsați la frigider pentru 7-8 minute.

Citește și: Rețetă negresă pentru Postul Paştelui 2023. Desertul ideal în zilele de post

Puneți hârtie de copt pe o tavă și apoi așezați fâșiile, dar lăsați un spațiu de un deget între acestea.

Citeste si: Când va anunța Iancu Sterp sexul copilului? Tânărul a făcut anunțul: “Cred că v-am ținut un pic cam mult pe jar.”- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu Veronica după CAMERA ROȘIE cu Ahmed? Concurenta din Casa Iubirii nu se mai ascunde și spune ADEVĂRUL pe care toți îl bănuiau: "Totul va deveni clar". Nimeni nu se aștepta să audă asta de la ea- radioimpuls.ro

Într-un bol, luați un ou  și separați albușul de gălbenuș, pentru că aveți nevoie de gălbenuș. Bateți gălbenușul bine, adăugați sare după gust și cu ajutorul unei pensule, ungeți toate fâșiile. Peste sărățelele unse cu ou, presărați cașcaval ras, brânză rasă, mac sau susan și chimen, în funcție de preferințe.

În cuptorul preîncălzit la 200 de grade, punem tava cu saleuri pentru 15-20 de minute, la 180- 200 de grade, în funcție de performanțele cuptorului.