
kanald.ro
Stiri
Reţete de post: Cum se pregăteşte prăjitura cu miere şi vin.
Nu sunt multe gospodine care au auzit de acest desert delicios, dar vă garantăm ca este senzaţional. Prăjitura de post cu miere şi vin roşu e foarte aromată, miroase a scorţişoară, cuişoare şi lămâie.
Ingrediente
450 grame făină
o cană de vin roşu
o cană de miere
o cană de ulei
1 plic praf de copt
2 linguri zeamă de lămâie
o linguriţă scorţişoară
6 cuişoare
coaja de la o portocală
Vinul, mierea şi uleiul se amestecă, apoi se adaugă coaja de la portocală, cuişoarele, scorţişoara şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Treptat se încorporează şi făina.
Compoziţia se toarnă într-o tavă şi se bagă la cuptor, încins în prealabil, timp de o oră sau până când trece testul scobitorii. Prăjitura de post cu miere şi vin se presară la final, după ce s-a răcit, cu zahăr pudră vanilat. Poftă bună!