kanald.ro
Idei de rețete de prăjituri în zilele caniculare
Idei de rețete de prăjituri în zilele caniculare
Diverse
Cele mai bune prăjituri fără coacere. Aceste rețete sunt decizia perfectă în zilele caniculare.
Rețete delicioase de prăjituri fără coacere. Prăjiturile fără coacere sunt alegerile perfecte pentru pofticioșii care vor un desert delicios, dar nu vor să fie căldură în casă din cauza cuptorului. Iată idei de rețete pe care le poți încerca în zilele caniculare.
Ingrediente
Mod de preparare
Mărunțiți biscuiții oreo cu ajutorul unui robot de bucătărie. 
								
Luați o tavă rotundă și începeți să o tapetați pe margini și pe fund cu hârtie de copt.
Puneți în tavă biscuiții cu untul și nivelați bine conținutul și puneți-o la frigider.
Pentru creme, hidratați gelatina prin împărțirea cantității de apă în cele două boluri. Amestecați și lăsați-le la o parte.
Blendați murele și strecurați sosul cu ajutorul unei site, iar apoi bateți smântâna pentru frișcă.
Băgați gelatina în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde. Scoateți bolurile și amestecați.
Adaugați primul bol cu gelatină în iaurt și amestecați până la omogenizare. Adăugați a două parte de gelatină în sosul de mure și amestecați.
Turnați sosul pentru prima parte de frișcă și amestecați pentru a le combina.
Treceți la cealaltă parte de frișcă în care puneți iaurtul cu gelatină. Acum că aveți cele două creme pregătite, scoateți tava de la frigider.
Adăugați intercalat dintre cele două compoziții și umpleți tava. Băgați tava pentru 6 ore la frigider.
După cele 6 ore, scoateți prăjitura și îndepărtați foliile de pe ea. 
Citeste si: Prăjitură albă ca zăpada. Rețeta veche din câteva ingrediente
Ingrediente
Mod de preparare 
Începe prin a mixa bine ouăle întregi cu zahărul, până se albesc și zahărul este complet dizolvat.
Adaugă lapte și amestecă bine. Pune vasul într-o cratiță cu apă, pe foc și continuă să mixezi încă pentru câteva minute, după ce apă începe să clocotească. Crema de ouă trebuie să devină consistentă că o smântână, apoi las-o la răcit.
Adaugă în crema rece de ouă câte o lingură de mascarpone și bate bine după fiecare. La final, bate frișca și adaug-o în crema de bază. Adaugă esența de rom și amaretto. Lasă crema 10-15 minute la rece, timp în care pregătești paharele și pișcoturile.
Prepară cafeaua și adaugă și în această o lingură de amaretto. Înmoaie câte unul sau două pișcoturi în cafea și pune-le în fiecare pahar.
Pune o lingură sau două de cremă și pudrează cu un strat de cacao, apoi din nou câte unul sau două pișcoturi înmuiate în cafea și crema, până termini și pișcoturile, și crema.
La final, pudrează fiecare pahar cu cacao. Lasă desertul la rece cel puțin o oră.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește vasul în care vei monta tarta. Trebuie să fie cu pereți detașabili, cu diametrul de 20-25 de centimetri. Unge vasul cu puțin unt.
Sfărâmă biscuiții într-un bol de bucătărie. Adaugă jumătate din cantitatea de unt, care trebuie topit, și vanilia. Omogenizează bine și răstoarnă amestecul în vas.
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Nivelează stratul de biscuiți și ridică pe margine 2-3 centimetri din baza de biscuiți, pentru a forma tarta. Pune compoziția la frigider.
Rupe ciocolata în bucăți mai mari și pune-o la bain-marie sau în cuptorul de microunde pentru a se topi. Adaugă smântâna lichidă și untul.
Omogenizează bine și răstoarnă crema în crusta de biscuiți. Pune la rece pentru trei-patru ore.
După acest timp, desfă lateralele tăvii și pune tarta pe un platou. 
Citeste si: Rețete de plăcintă cu prune, rapide și ușor de preparat
Ingrediente
Mod de preparare
Puneți toate ingredientele pentru cremă într-un vas. Omogenizați bine cu mixerul la viteză medie, pentru câteva minute.
Folosește o tavă de dimensiunea foilor sau taie foile în două, pentru a monta prăjitura și le combini la asamblare. Prăjitura trebuie să aibă cinci-șase rânduri de foi, iar ultimul strat este de cremă.
Puneți o foaie direct în tavă, apoi crema, apoi altă foaie și tot așa până termini crema. Folosiți un polonic pentru a egala straturile de cremă.
Acoperă ultimul strat de cremă cu o folie alimentară și lasă prăjitura la rece peste noapte.
Decorul se poate face din biscuiți digestivi zdrobiți și fulgi de migdale.