
kanald.ro
Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă
Diverse
Rețete gogoșari murați. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cei mai gustoși gogoșari murați pentru iarnă!
Rețete gogoșari murați. Gospodinele s-au apucat deja de pregătirea murăturilor pentru iarnă, ce nu pot lipsi de pe rafturile din cămară. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cei mai gustoși gogoșari murați pentru iarnă!
Gogoșarii se spală în apă rece și se taie în bucăți potrivite. Între timp, se pregătește o saramură pentru murături. Într-un vas mare se pune apa, oțetul, uleiul, sare, piper, câteva boabe de muștar, câteva frunze de foi de dafin, sare și zahăr după gust. Totul se pune la fiert, la foc potrivit. Când saramura începe să fiarbă, se adaugă pe rând și gogoșarii pentru câteva minute. Se amestecă încontinuu și nu se lasă prea mult pe foc, deoarece gogoșarii se înmoaie repede.
Gogoșarii se scot din saramură, se pun în borcane, fără să fie presați, se adaugă hreanul tăiat în bucăți mici, iar peste se adaugă saramura caldă. Mirodeniile din vasul în care a fiert saramura se adaugă și ele uniform în fiecare borcan cu gogoșari în oțet.
Se pun capacele borcanelor cu gogoșari murați, se acoperă cu o pătură și se lasă până a doua zi, după care borcanele pot fi depozitate în cămară.
Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă
Gogoșarii se spală, se curăță de cotoare și se taie în fâșii nu foarte subțiri. Se pun toți gogoșarii într-un vas mare, peste se adaugă zahărul, oțetul, sarea și boabele de piper, se amestecă bine și se lasă pentru 24 de ore să-și lase zeama.
Citeste si: Rețetă bulion de roșii. Iată cum să pregătești bulionul pentru iarnă
Gogoșarii pot fi ținuți și la temperatura camerei, nu neapărat la frigider.
Gogoșarii se spală bine, se curăță de cotoare, se înlătură semințele și se lasă la scurs, după care se pun într-un vas încăpător. Separat, într-un vas se fierbe oțetul, zahărul și sarea timp de câteva minute, din momentul în care a ajuns în punctul de fierbere. Se toarnă amestecul obținut peste gogoșari și se acoperă. Se lasă până a doua zi, dar se amestecă ocazional.
Citeste si: 5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie
Gogoșarii își vor lăsa multă zeamă peste noapte, iar a doua zi se vor separa de zeamă, iar gogoșarii se pun în borcane curate și sterilizate. Printre bucățile de gogoșari se adaugă și bucăți de usturoi, de hrean, foi de dafin și frunze de țelină peste care se adaugă câteva boabe de piper și boabe de muștar. Zeama obținută se strecoară, după care se toarnă peste gogoșarii din borcan, până îi acoperă. Se pun capacele borcanelor și se depozitează toate într-un spațiu răcoros și întunecat.