Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă

Rețete gogoșari murați. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cei mai gustoși gogoșari murați pentru iarnă!

Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă
Autor: Ioana Enache

In articol:

Rețete gogoșari murați. Gospodinele s-au apucat deja de pregătirea murăturilor pentru iarnă, ce nu pot lipsi de pe rafturile din cămară. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cei mai gustoși gogoșari murați pentru iarnă!

Rețetă gogoșari în oțet

Ingrediente

  • 5 kg de gogoșari;
  • 5 l apă;
  • 1 l oțet;
  • două linguri ulei;
  • Boabe de piper;
  • Foi de dafin;
  •  Hrean;
  • Zahăr după gust;
  • Sare după gust.

Mod de preparare

Gogoșarii se spală în apă rece și se taie în bucăți potrivite. Între timp, se pregătește o saramură pentru murături. Într-un vas mare se pune apa, oțetul, uleiul, sare, piper, câteva boabe de muștar, câteva frunze de foi de dafin, sare și zahăr după gust. Totul se pune la fiert, la foc potrivit. Când saramura începe să fiarbă, se adaugă pe rând și gogoșarii pentru câteva minute.

Se amestecă încontinuu și nu se lasă prea mult pe foc, deoarece gogoșarii se înmoaie repede.

Gogoșarii se scot din saramură, se pun în borcane, fără să fie presați, se adaugă hreanul tăiat în bucăți mici, iar peste se adaugă saramura caldă. Mirodeniile din vasul în care a fiert saramura se adaugă și ele uniform în fiecare borcan cu gogoșari în oțet.

Se pun capacele borcanelor cu gogoșari murați, se acoperă cu o pătură și se lasă până a doua zi, după care borcanele pot fi depozitate în cămară.

Citeste si: “Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore!” Iulian Juncănaru, fostul concurent de la emisiunea culinară, a murit în propria locuință- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă

Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă

[Sursa foto: Shutterstock]

Rețetă gogoșari în oțet fără fierbere

 Ingrediente

  • 5 kg gogoșari;
  • 1 l oțet;
  •  500 g zahăr;
  • două linguri boabe de piper;
  •  Sare grunjoasă după gust.

Mod de preparare

 Gogoșarii se spală, se curăță de cotoare și se taie în fâșii nu foarte subțiri. Se pun toți gogoșarii într-un vas mare, peste se adaugă zahărul, oțetul, sarea și boabele de piper, se amestecă bine și se lasă pentru 24 de ore să-și lase zeama.

Citeste si: Rețetă bulion de roșii. Iată cum să pregătești bulionul pentru iarnă

Gogoșarii pot fi ținuți și la temperatura camerei, nu neapărat la frigider. Gogoșarii își lasă suficientă zeamă peste noapte, iar a doua zi se pune compoziția în borcane curate și sterilizate. Se înfiletează capacele, iar borcanele cu gogoșari în oțet se pun la păstrat într-un loc răcoros.

Rețetă gogoșari în oțet fără conservanți

 Ingrediente

  • 4 kg gogoșari;
  •  400 ml oțet;
  • 400 g zahăr;
  •  80 g sare;
  • O legătură frunze de țelină;
  • Trei bucăți de hrean;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • Câteva frunze de dafin;
  • O lingură boabe de muștar;
  • O lingură boabe de piper.

 Mod de preparare

Gogoșarii se spală bine, se curăță de cotoare, se înlătură semințele și se lasă la scurs, după care se pun într-un vas încăpător. Separat, într-un vas se fierbe oțetul, zahărul și sarea timp de câteva minute, din momentul în care a ajuns în punctul de fierbere. Se toarnă amestecul obținut peste gogoșari și se acoperă. Se lasă până a doua zi, dar se amestecă ocazional.

Citeste si: 5 rețete mediteraneene care îți aduc spiritul Greciei în farfurie

Gogoșarii își vor lăsa multă zeamă peste noapte, iar a doua zi se vor separa de zeamă, iar gogoșarii se pun în borcane curate și sterilizate. Printre bucățile de gogoșari se adaugă și bucăți de usturoi, de hrean, foi de dafin și frunze de țelină peste care se adaugă câteva boabe de piper și boabe de muștar. Zeama obținută se strecoară, după care se toarnă peste gogoșarii din borcan, până îi acoperă. Se pun capacele borcanelor și se depozitează toate într-un spațiu răcoros și întunecat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă bulion de roșii. Iată cum să pregătești bulionul pentru iarnă

Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete. Datorită lor, te poți bucura de roșii gustoase mai mult timp

Rețete zacuscă de vinete. Cum să faci cea mai gustoasă zacuscă pentru iarnă

Taurii, Balanțele și Capricornii vor da uitării durerile. Alte 3 zodii să ia aminte la sfaturile astrelor

Se schimbă BULETINELE de identitate! Este informația momentului în ROMÂNIA

“Ne-am despărțit, am decis să punem punct!” Cristian Jitaru și Mona Stoian au decis să divorțeze, la trei luni de la nuntă! Cei doi vor depune actele de divorț la notar

Incredibil. Elena Ceaușescu, premiată la Hollywood: A jucat magistral

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies