REVELION 2021. Rețetă tort diplomat pentru masa festivă de ANUL NOU

Rețetă tort diplomat. Desertul perfect pentru masa de Crăciun și Revelion.

Tort diplomat
Tort diplomat
Autor: Elena Popescu

In articol:

Tortul diplomat nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Este un desert ușor de preparat, dar incredibil de delicios, fiind pe placul fiecărui membru al familiei.

Mai jos vă oferim două rețete de tort diplomat pentru masa festivă de sărbători.

Fie că îl pregătiți de Crăciun, fie că îl preparați de sărbători, tortul va fi apreciat de fiecare invitat prezent la masă.

Rețetă tort diplomat

În general, de pe masa de Revelion a românilor nu lipsesc sarmalele, salata de boeuf, friptura de porc, salata de ciuperci cu usturoi și maioneză, peștele fript și bineînțeles, un desert delicios cum ar fi tortul diplomat.

Ingrediente:

3 ouă
4 pliculețe de gelatină
400 g de pișcoturi
500 ml frișcă
200 g zahăr
fructe: ananas, kiwi, struguri
sucul de la conserva de ananas
esență vanilie

Mod de preparare:

Sucul din cutia cu ananas se amestecă cu gelatina. Se desparte albușul de gălbenușul ouălor, albușul se bate cu 100 g de zahăr până se obține o spumă ca de bezea, iar gălbenușul se freacă cu cantitatea de zahăr rămasă și

se pune la bain marie împreună cu gelatina hidratată în sucul de ananas, timp de 8 minute.

Citeste si: Ce note au luat la BAC Dorian Popa, Bianca Drăgușanu, Alexandra Stan și Mihai Trăistariu. Vedetele din România care au picat examenul maturității- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Povestea lui Moș Crăciun. Legenda bătrânului cu barbă albă

După cele 8 minute, compoziția omogenă se așează într-un vas cu apă rece, după care se adaugă într-un vas mare alături de fructele tocate, frișca, albușurile bătute și esența de vanilie. Toată compoziția obținută de varsă într-o tavă și se așează uniform, iar mai apoi se acoperă cu pișcoturi.

Tortul se lasă la frigider 24h, după care se răstoarnă ca mămăliga și se ornează. Baza tortului trebuie să fie formată din pișcoturi.

Tort diplomat
Tort diplomat

Rețetă Tort diplomat cu fructe

Ingrediente pentru cremă: 5 ouă; 700 gr smântână pentru  frișcă; 200 gr zahăr; 40 gr gelatină; fructe din compot/conservă la alegere: ananas, kiwi, portocală, mandarine, banane, ananas, etc. 6 linguri din zeama de la compot; Un praf de sare.

Ingrediente pentru blat:  200 gr pișcoturi.

Ingrediente pentru decor:  500 ml smântână pentru frișcă; O lingură de zahăr pudră; Opțional: un plic de întăritor pentru frișcă; Fructe confiate sau fructe proaspete.

Citeste si: Semnificația Crăciunului. Ce reprezintă această sărbătoare plină de tradiții și obiceiuri

Mod de preparare:  Poți începe cu pregătirea cremei. Între timp, gelatina se pune la hidratat împreună cu 5 linguri de zeamă din compot și se completează cu apă până la obținerea a 120 ml de lichid. Ouăle se pun într-o cratiță și împreună cu zahărul se mixează la foc mic în continuu, pentru a evita prinderea compoziției de fundul vasului. Crema se amestecă până când începe să se îngroașe, dar nu trebuie să înceapă să fiarbă. Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească.

Între timp, gelatina hidratată se adaugă peste crema caldă și se amestecă până când se dizolvă. Peste se adaugă și fructele confiate și cele proaspete și se amestecă ușor până când se omogenizează bine compoziția.

Cât crema se lasă să se răcească bine,  se bate smântâna pentru frișcă.  Aceasta trebuie să fie foarte rece și se bate până când se întârește, dar nu mai mult de atât pentru a nu se tăia compoziția.

Se adaugă ⅓ din frișca bătută la crema de ouă și fructe și se amestecă bine. Într-o tavă cu margini detasabile se pune un strat de pișcoturi pe care le-ai înmuiat înainte în zeama de la compot. Deasupra blatului, se toarnă crema de fructe și frișcă și se nivelează bine crema.

Se adaugă un al doilea strat de pișcoturi bine însiropate și ele și totul se dă la frigider pentru cel puțin 5 ore sau, dacă este posibil, peste noapte. Ulterior, când forma de tort se desface, crema trebuie să fie bine întărită.

Pentru decorarea tortului poți încerca mai multe variante. Poți îmbrăca tortul într-un strat de frișcă și poți opta pentru pișcoturi ușor însiropate de jur împrejur legate cu o panglică. De asemenea, poți îmbrăca tortul cu frișcă, iar deasupra poți orna cu câteva fructe proaspete și confiate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Crăciun 2021. Povestea lui Moș Crăciun. Legenda bătrânului cu barbă albă

Crăciun 2021. De ce se pun globuri în bradul de Crăciun. Legenda neștiută a globurilor de Crăciun

Pe ce dată vine Moș Crăciun 2021. Urmărește LIVE traseul lui Moș Crăciun

3 zodii vor avea o zi specială din punct de vedere financiar. Celelalte zodii trebuie să aibă foarte mare grijă

Veste șoc despre Traian Băsescu! Judecătorii au decis. Lovitură totală pentru fostul președinte

Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”

Una dintre cele mai frumoase femei din România a răbufnit. „Nu muncesc, sunt măritată cu un domn în vârstă, generos”

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies