Secrete pentru cea mai bună maioneză de casă pentru salata de beouf

Diverse

Revelion 2023. Cum să faci cea mai buna maioneză în casă. O poți folosi cu succes la salata de boeuf pentru Anul Nou

Trucuri pentru a face cea mai bună maioneză de casă. Este gata cât ai clipi!

Revelionul este pe drum și pregătirile sunt pe lista prioritară a gospodinelor din toată țara. Trecerea dintre ani este semnificativă pentru fiecare persoană în parte, căci reprezintă intrarea, cu stângul sau cu dreptul, în noul an. Ce strigă o intrare perfectă în an mai bine decât o mâncare ca la carte?

Cum să faci cea mai buna maioneză în casă

Bineînțeles că, de-a lungul timpului, gastronomia a împrumutat sau aflat multiple sfaturi și trucuri pe care pasionații de bucătărie le pot afla și folosi pentru propriile rețete. 

Citeste si: Durere de nedescris pentru Adrian Cuculis! Bunica avocatului s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani- kfetele.ro

Trucuri există și pentru rețeta de maioneză de casă. Cheia pentru a obține o maioneză gustoasă este tehnica de lucru, dar și dragostea pe care bucătarul o pune în mâncare. Pe lângă lucrurile venite la pachet cu persoana în cauză, mai sunt și mici ajutoare care duc la un sos de excepție pentru salata de boeuf de Revelion 2023.

Secrete pentru cea mai bună maioneză de casă pentru salata de beouf [Sursa foto: Freepik]

Primul pas către o maioneză perfectă de casă sunt ingredientele. Nu sunt multe, dar trebuie să fie de calitate. Ingredientul de bază este uleiul, pe care îl puteți alege dintre cel clasic, de floarea soarelui, sau de măsline. Rețeta clasică are în compoziție uleiul de floarea soarelui, însă preferințele pot alege, le fel de bine, cel de măsline.

La fel de proaspete trebuie să fie și ouăle, pe care trebuie să le țineți la temperatura camerei, altfel maioneza se va tăia. Ultimul este muștarul. Acesta trebuie să fie clasic, fără miere sau hrean.

Citeste si: Bianca urlă la Veronica după ce aceasta îl amenință pe Robert! „Cum să zici că vii să-l iei de păr?”- kanald.ro

Citește și: Crăciun 2022. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Vezi cum se prepară cele mai fragede fursecuri

Ai doilea pas implică câteva sfaturi practice și utile pentru rețeta de maioneză. Sunt șapte la număr, atent alese și trebuie neapărat să le faceți în ordinea în care le veți vedea mai jos, astfel încât compoziția nu se va tăia. Iată de ce trebuie să ții cont:

  • Adăugați mai întâi gălbenușurile, apoi muștarul și uleiul
  • Puneți sucul de la o lămâie peste gălbenușuri, la început
  • Uleiul trebuie adăugat treptat – mai întâi este bine să puneți o cantitate mică de ulei și, când sosul se îngroașe, puneți restul de ulei
  • Adăugați treptat și sarea și gustați sosul ca să vă asigurați că nu se sărează prea rău
  • Dacă folosiți gălbenuș fiert, nu uitați să amestecați bine
  • Dacă vi se taie maioneze, adăugați o linguriță de muștar și amestecați rapid până când maioneza își revine

Rețetă de maioneză de post

Maioneză de casă [Sursa foto: Freepik]

Ingrediente

Citeste si: Durere de nedescris pentru Adrian Cuculis! Bunica avocatului s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: O celebră cântăreață scoate la iveală DETALII NEȘTIUTE despre fiica lui Igor Cuciuc: "Mi se duce pământul de sub picioare când vorbesc". Ce s-a întâmplat cu Andreea Cuciuc cu o seară înainte să moară? Nimeni nu bănuia ce urma- radioimpuls.ro

  • 400 ml de ulei
  • 200 ml lapte vegetal
  • O lingură de muștar
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper după gust

Citește și: Cea mai simplă rețetă de clătite pufoase: Ai nevoie de doar 4 ingrediente. Poți folosi lapte sau apă minerală!

Mod de preparare

Adăugați o cantitate mică de ulei într-un bol. Peste, puneți laptele vegetal, muștarul și sucul de lămâie. Începeți să amestecați cu un mixer, începând de la bază și urcând treptat către vârf. După ce maioneza devine consistentă, adăugați și condimentele, după gust. Maioneza este gata imediat și poate fi o alternativă deosebită în Postul Crăciunului 2022.