Rezultate Bacalaureat 2020. Verifică ce notă ai luat la BAC

Rezultate Bacalaureat 2020. Prima sesiune de BAC 2020 s-a încheiat, iar acum elevii așteaptă cu nerăbdare să-și afle notele.

Distribuie pe:

Rezultate Bacalaureat 2020. Verifică ce notă ai luat la BAC
Rezultate Bacalaureat 2020. Lista avizier


In articol:

Așadar, notele sunt afișate începând de marți, până la ora 12:00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele școlilor. Însă, ce este diferit fața de anii precedenți, este că notele de la BAC 2020 din acest an vor fi anonimizate, adică fiecare candidat va putea să își consulte doar notele sale.

Decizia a venit după ce, la Evaluările Naționale, mai mulți părinți au refuzat să semneze declarații prin care acceptă ca datele personale ale candidaților să poată fi prelucrate de Ministerul Educației și Cercetării, iar soluția a fost ca notele să fie anonimizate.

Rezultate Bacalaureat 2020. Cum afli ce notă ai luat la BAC

Fiecare candidat a primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Este o premieră în România, atât în ceea ce privește Bacalaureatul cât și Evaluările Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a trece cu bine peste examenul maturității, elevii trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a celor trei note. Adică, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Mai există alte două condiții de promovare a examenului sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Când pot fi depuse contestațiile

Examenul de Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, când candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Pentru elevii nemulțumiți de rezultate, contestațiile pot fi depuse tot în ziua afișării rezultatelor, marți, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Contestațiile pot fi depuse și prin mijloace electronice.

Citeste si: Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Notele anonimizate sunt publicate în data de 30 iunie

Citeste si: Caz exploziv la Bacalaureat 2020. Profesoară, infectată cu COVID-19

Absolvenții completează, semnează și depun online o declarație în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri. În cazul candidaților minori, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Rezultate Bacalaureat 2020. Verifică ce notă ai luat la BAC
Rezultate Bacalaureat 2020. Elev examen

Sesiune specială pentru candidații afectați de COVID-19

În cazul elevilor care au fost afectați de pandemia de coronavirus se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului.

Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat febră peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Această sesiunea specială de Bacalaureat 2020 are loc între 7 și 12 iulie.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

Mihaela Rădulescu a revenit pe rețelele de socializare și a închis gura răutăcioșilor! Ce a postat vedeta

Detalii șocante din cazul lui Gheorghe Lazăr, bărbatul din Neamț care și-a legat soția și i-a tăiat nasul

Gest uimitor al surorilor Monica și Ramona Gabor, după moartea tatălui lor. Ce au hotârăt să facă cu apartamentul în care a decedat părintele lor

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat într-un parc din Sălăjan! Se afla la plimbare cu sora lui, în vârstă de 7 ani!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies