România, campioana Europei la decese Covid-19. Explicațiile medicului Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, la Digi24, motivul pentru care România este campioana Europei, în ce privește rata de decese cauzate de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

România are cea mai mare rată de decese provocate de coronavirus din Europa
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS


In articol:

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, susține că țara noastră a ajuns pe primul loc în topul deceselor din Uniunea Europeană, din cauza faptului că aproape toți pacienții aveau comorbidități.

Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoria persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces„, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) pe ultimele două săptămâni, în Uniunea Europeană, România are cea mai mare rată a deceselor provocate de coronavirus, de 3.1 la 100.000 de locuitori.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, vizită fulger la Ploiești, unde situația este critică: „O să reevaluăm tot”

Citeste si: Tatăl Mădălinei Manole, infectat cu coronavirus! Bărbatul este internat la ATI

Citeste si: Carmen Tănase a vorbit deschis despre coronavirus: ”Apariția virusului este un plan bine pus la punct, iar copiii sunt ținta!”

Medicul Alexandru Rafila a explicat cum a ajuns țara noastră în această situație.„E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment. Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități”, a mai spus profesorul.

„Mergem cu Bulgaria umăr la umăr”

Alexandru Rafila a adăugat că, în ultima lună, România și Bulgaria s-au confruntat cu o creștere accelerată a numărului de cazuri noi de Covid-19.  

„Noi ne-am stabilizat undeva la 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Bulgaria, cu care mergeam umăr la umăr, a reușit să reducă numărul de cazuri la sub 30. Demonstrează că se poate și într-o țară cu un nivel de dezvoltare comparabil cu cel al României să reducă povara bolii și să intre într-o zonă mai confortabilă din punct de vedere al solicitării sistemului de sănătate. Noi în continuare avem un sistem de sănătate sub presiune”, a mai spus medicul.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Brigitte Pastramă, înjosită de propria fiică. Ce a putut să îi facă Sara

Larisa Udilă spune adevărul despre întâlnirea cu Adelina Pestrițu. „O să-mi fac testul Covid-19”

România revine la starea de urgență în iarnă? Anunț de ultim moment făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Suntem pregătiți”

Tatăl Mădălinei Manole, infectat cu coronavirus! Bărbatul este internat la ATI

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies