România va intra în scenariul patru şi se vor impune măsuri şi mai drastice. Alexandru Rafila: "Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri"

Stiri

România va intra în scenariul patru şi se vor impune măsuri şi mai drastice. Alexandru Rafila: "Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri"

România va atinge luni, cel mai probabil, 2000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi se vor impune noi măsuri, după cum anunnţă autorităţile.

România va depăși, cel mai probabil mâine, pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus, a spus la Digi24 Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, ceea ce înseamnă că se vor impune noi măsuri. 

Citeste si: MApN anunţă creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli.

Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”

Ce presupune scenariul patru. Anunţul făcut de Alexandru Rafila 

Alexandru Rafila spune că nu este exclusă închiderea unor zone sau localităţi, aşa cum s-a procedat şi în Italia în situaţii similare, „dacă există o creştere locală extrem de puternică a cazurilor”, Rafila precizând că o astfel de măsură ar putea fi una temporară „care nu poate să dureze mai

mult de două săptămâni
”.

Citeste si: Coronavirus România: A murit la doar 39 de ani si nu avea nicio boală

Alexandru Rafila spune de asemenea că este posibil ca medici infectaţi, dar asimptomatici, să îi trateze pe cei infectaţi.

Citeste si: La biserică, doar cu bon de ordine! Experiența Simonei Suhoi la mănăstire după intrarea în vigoare a legilor anti-coronavirus

„Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal medical. În momentul în care e foarte mult personal medical care a fost afectat de infecţie, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a precizat el, potrivit News.ro