Rugăciune către Sfânta Muceniță Ecaterina. Aduce înțelegere și liniște în familie

Sfânta Muceniță Ecaterina 2022. Rugăciunea care aduce sănătate, liniște și fericire printre apropiați.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Sfânta Muceniță Ecaterina 2022. Biserica Ortodoxă o cinstește pe muceniță la data de 25 noiembrie, în fiecare an. Tradiția spune despre ea că a fost unul dintre cei 14 Sfinți Ajutători. Află cine a fost și ce rugăciune puternică trebuie să citești la sărbătoarea ei.

Rugăciune către Sfânta Muceniță Ecaterina

“O, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, bucuria negrăită a îngerilor şi oglinda frumuseţii fecioarelor, ceea ce ai strălucit prin curăţia minţii în chip minunat, tuturor izvorând razele înţelepciunii Soarelui dreptăţii, luminează şi întunericul sufletului meu şi cerul inimii îl încununează cu stele de gânduri îngereşti. Ca o lună te-ai înălţat în întunericul păgânătăţii şi ai atras în jurul tău noi stele ale mărturisirii Cuvântului, pe filosofi şi pe mulţi din palatul împărătesc, făcând bucurie îngerilor pentru pocăinţa acestora. Vistieria cea săracă a inimilor noastre o umple cu talanţii rugăciunilor tale, ca să cumpărăm noi de la Hristos ,,aur lămurit în foc', ,,veşminte albe' spre a acoperi goliciunea sufletului şi ,,alifie' pentru a unge ochii inimii cei înceţoşaţi de somnul păcatelor.

Pe Maica Domnului avându-O mijlocitoare osârdnică înaintea Împăratului vieţii, te-ai învrednicit a intra în cămara Mântuitorului împreună cu fecioarele cele înţelepte şi acum te veseleşti împreună cu îngerii de moştenirea Tatălui Celui Ce cu dreapta Sa te-a împodobit cu strălucita cunună a darurilor Duhului.

Fii şi nouă caldă rugătoare către Maica Luminii, ca să umple candelele stinse ale sufletului nostru cu untdelemnul rugăciunii şi să ne arate şi pe noi făclii ale mărturisirii Cuvântului.
Cu legătura smereniei te-ai încins Sfântă Ecaterina, preafericită, şi toate legăturile ispitelor vrăjmaşului ai călcat. Din adâncul răutăţilor scoate-ne pe noi, cei ce pururea alunecăm în mândrie şi ne facem cămările deschise pentru tot viforul patimilor.

Pe împăratul cel învechit în răutate foarte ai mustrat şi cu săgeţile cuvintelor tale ai doborât toată înşelăciunea idolilor, cu săgeata iubirii lui Hristos rănind inimile filosofilor şi a celor ce dormeau în întunericul necredinţei. Şi acum fericită, înstrăinează mintea noastră de toată cugetarea lumească şi ne arată prin milostivirea ta vase cinstite Izvorului tuturor darurilor. Pe prunci îi păzeşte sub acoperământul rugăciunii tale, paşii tinerilor întăreşte-i pe calea credinţei şi mărturisirii Cuvântului, fii toiag celor bătrâni, pe preoţi îi luminează cu razele înţelepciunii Cuvântului, monahilor fii cetate nebiruită împotriva săgeţilor ispititorului, fecioarelor arată-te în toată vremea osârdnică rugătoare şi înzestrătoare cu darurile Cuvântului, Biserica lui Hristos o păzeşte de loviturile ereziilor şi toată lumea o îngrădeşte cu legătura puternicei tale rugăciuni.

rugaciune sfanta ecaterina

Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina

[Sursa foto: doxologia.ro]

Luând în ajutor cetele îngereşti şi stând înaintea Împăratului luminii, roagă-te să aflăm noi milă în ceasul ieşirii sufletului din trup, păzindu-ne de înfricoşatele ameninţări ale vrăjmaşilor nevăzuţi, cărora din neputinţă am slujit în această viaţă, fiind noi iubitori de patimile cele stricătoare de suflet mai mult decât de răbdarea necazurilor spre mântuire. La înfricoşătoarea judecată a Mântuitorului împreună cu Maica Domnului, cu Sfântul Arhanghel Mihail, cu Înaintemergătorul, cu Apostolii şi cu toţi Sfinţii roagă-te să aflăm noi izbăvire de partea cea de-a stânga şi să moştenim frumuseţile Raiului.

Citeste si: “Crucea este crăpată.” Ileana Ciuculete ar putea fi deshumată la 7 ani de la decesul ei. Motivul pentru care copiii ei vor acest lucru- kfetele.ro

Citeste si: Vestea cruntă despre VIOREL Lis! Din păcate, e adevărat. Oana Lis a confirmat- bzi.ro

Citește și: Calendar Ortodox NOIEMBRIE 2022. Vezi când are loc sărbătoarea Sfântului Andrei

Ca una ce străluceşti cu frumuseţea mai presus de minte, îmbrăcându-te în lumina iubirii Treimii, înfrumuseţează şi sufletele noastre cu podoabele rugăciunilor tale, ca cinstindu-te neîncetat după vrednicie să aflăm calea Împărăţiei celei de sus, spre slava lui Dumnezeu şi dobândirea cununei mântuirii. Amin”.

Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina

Sfânta Ecaterina  s-a născut în anul 287 după Hristos, în timpul Împăratului roman Maxentius. S-a convertit la creștinism la vârsta de 14 ani și a început să-L iubească și slujească pe Dumnezeu. 

Ecaterina era de-o frumusețe răpitoare și avea o inteligență cum rar întâlneai, iar tocmai de aceea băieții făceau șir pentru a-i cere mâna. Fata nu a fost impresionată de încercările tinerilor și aștepta un tânăr mai frumos, mai deștept și mai bogat decât ea.

rugaciune sfanta ecaterina

Rugăciune către Sfânta Muceniță Ecaterina 

[Sursa foto: doxologia.ro]

Sfânta este cunoscută pentru faptul că a convins și convertit sute de persoane la creștinism. A dus și slăvit numele Domnului oriunde, iar pentru această dragoste, Dumnezeu a avut grijă de sufletul ei după trecerea la cele sfinte. 

Citește și: Postul Crăciunului 2022. Ce alimente se pot consuma în Postul Nașterii Domnului

A fost condamnată la moarte de către împăratul Maxentis, care a trimis-o în temniță cu alți creștini. Înainte să fie omorâtă, împăratul i-a cerut să se căsătorească cu el și să o salveze, însă Ecaterina a refuzat. A fost decapitată la vârsta de 18 ani.

 

surse: doxologia.ro, avantaje.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM pe patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii decembrie 2022

Horoscop săptămânal, 21-25 noiembrie 2022. Zodiile de Aer trebuie să dea mâna cu dușmanul

Zodia vedetă a zilei! Aceștia sunt nativii care nu mai au deloc răbdare. Vor totul azi și nu renunță la nimic

A venit timpul ca 5 zodii să nu mai facă concesii și să pună piciorul în prag

Vladimir Putin a dat vestea personal! Anunț la nivel mondial: Arma nucleară...

„Cele mai frumoase poze pe care mi le-a făcut vreodată.” Lia Bugnar, adevărul despre despărțirea de Anghel Damian

Cât mai durează coșmarul șoferilor pe Valea Prahovei. Prima licărire de speranță

Eroul Portugaliei, Goncalo Ramos, după tripla contra Elveției. Ce spune despre Cristiano Ronaldo: ”A vorbit cu mine!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies