Rusia, suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului! Cum a votat China

Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Cum au votat țările membre?

Autor: Alis Pop

In articol:

În urma acțiunilor trupelor armate rusești de pe teritoriul Ucrainei, în prim-plan fiind ultimele atacuri ale acestora împotriva civililor ucraineni, considerate drept „încălcări și abuzuri grave și sistematice ale drepturilor omului", miercuri, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Conform presei internaționale, excluderea Moscovei, din cauza crimelor de război comise, vine după ce, înaintea de a se vota, a luat cuvântul ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya. Acesta a acuzat Kremlinul de comiterea unor abuzuri ”îngrozitoare”, acuzații pe care reprezentantul Rusiei la ONU, Gennady Kuzmin le-a contrazis.

Citeste si: Secretarul general al NATO, anunțul pe care nimeni nu voia să-l audă! Ce a zis despre soarta războiului: „Nu avem indicii că Putin a renunţat la ambiţia sa”

Rusia, suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Vladimir Putin 

[Sursa foto: Shutterstock ]

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

Rusia, lovitură dură din partea ONU

În cadrul Adunării Generale, Gennady Kuzmin a îndemnat statele membre să refuze o astfel de decizie, de a elimina Rusia din Consiliu, catalogând proiectul drept „un precedent periculos”, pus la care de către SUA, pe seama ”teatrului” jucat de reprezentanții Ucrainei. 

„Nu este nici timpul, nici locul pentru teatru. Proiectul de rezoluție pe care îl analizăm astăzi nu are nicio legătură cu situația reală a drepturilor omului pe teren.

Este o încercare a Statelor Unite de a-și menține poziția dominantă și controlul total pentru a-și continua colonialismul în domeniul drepturilor omului, la nivelul relațiilor internaționale. Posibila excludere a Federației Ruse din Consiliul pentru Drepturile Omului ar putea fi un precedent periculos”, a declarat Kuzmin în fața Adunării Generale a ONU.

De asemenea, același oficial spune că Rusia ”a apărat în mod constant principiul cooperării bazate pe respect reciproc și statut egal ca unul dintre principalele fundamente ale arhitecturii drepturilor omului”, dar și că țara pe care o reprezintă ”respinge acuzațiile bazate pe evenimente înscenate și falsuri care circulă pe scară largă”.

În ciuda declarațiilor acestuia, în urma Adunării Generale, votul privind soarta Ruseiei în Comisia pentru Drepturile Omului a arătat astfel: 93 de state, printre care Marea Britanie, SUA, Ucraina și statele Uniunii Europene, au fost „pentru” excluderea Rusiei, 24 de țări, precum China, Siria și Belarus, s-au pronunțat „împotrivă” acestei decizii, iar 58 de state, cum ar fi India, Egip și Africa de Sud, s-au abținut de la a vota.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

De asemena, în raport cu încălcările drepturilor omului de către statul rus, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite se arată ”îngrijorată cu privire la criza actuală a drepturilor omului și la criza umanitară din Ucraina”. Fapt ce a făcut conform proiectului de rezoluție, ca Adunarea Generală să ”suspende drepturile de membru în Consiliul pentru Drepturile Omului unui membru al Consiliului care comite încălcări grave şi sistematice ale drepturilor omului”.

Citeste si: Vladimir Putin l-a sunat personal la telefon pe premierul Ungariei! Ce i-a mărturisit despre masacrul de la Bucha?!

În urma acestei decizii, deloc bună pentru țara condusă de Putin, Dmytro Kuleba, cel care ocupă funcția de ministru de externe al Ucrainei, s-a arătat recunoscător statelor memebre ale Organizației care și-au dat acordul în privința suspendării Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului: „Criminalii de război nu au ce căuta în organismele ONU care au ca scop protejarea drepturilor omului”, a scris ministrul ucrainean pe Twitter.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce a descoperit spionajul german, după ce a interceptat conversații între soldații ruși: „Mai întâi civilii sunt interogați, apoi sunt împușcați”

Tensiuni tot mai mari între Ucraina și Ungaria! Oficialii de la Budapesta, dispuși să accepte plata în ruble a importurilor de gaz rusesc

Rusia amenință Franța! Macron, la un pas de a ajunge pe lista neagră a lui Putin

Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

VA FI DEMIS din funcție! Este bomba anului în UCRAINA

„Nu trebuie să acceptați anumite lucruri şi trebuie să aveţi curaj să spuneţi lucrurilor pe faţă.” Oana Roman, declarații despre fostul ei soț

A murit academicianul Răzvan Theodorescu. Avea 83 de ani și nu a mai putut fi salvat de medici

Rusia amenință Franța! Macron, la un pas de a ajunge pe lista neagră a lui Putin

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies