S-a aflat acum! După Argeș, încă un județ e însemnat cu roșu

Autoritățile iau măsuri din ce în ce mai dure după ce au decis ca în județul Argeș să fie aplicate măsuri suplimentare în lupta cu coronavirus

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Dâmboviţa este al doilea judeţ, după Argeş, care ar putea impune restricţii suplimentare faţă de cele adoptate la nivel naţional, fiind al doilea județ cu probleme raportat la numărul de infectați cu coronavirus. Purtarea măştii de protecţie ar putea deveni obligatorie în spaţii exterioare precum pieţe sau târguri.

"Luând în considerare faptul că situaţia epidemiologică din judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr extrem de mare de cazuri, fiind un risc epidemiologic ridicat, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, prefectul Judeţului Dâmboviţa a supus dezbaterii astăzi, 28.07.2020, un proiect de hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa prin care se propune extinderea obligativităţii purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Totodată, se propune pentru comercianţii care desfăşoară astfel de activităţi obligativitatea purtării, atât a măştii de protecţie cât şi a mănuşilor", anunţă Prefectura Dâmboviţa, marţi după-amiază.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Măsura în Dâmbovița intră în vigoare de joi

Măsura ar urma să fie adoptată până miercuri la prânz şi să intre în vigoare de joi dimineaţă.

"Această propunere nu s-a adoptat momentan. Este supusă aprobării cu termen până la data de 29 iulie ora 12.00, după care, dacă va fi aprobată, intră în vigoare cu data de 30 iulie, la ora 6.00 dimineaţa", a declarat Andreea Dinu, potrivit news.ro.

Măsura este propusă în contextul în care în ultimele zile numărul de cazuri de îmbolnăvire din cauza virusului SARS-Cov-2 a continuat să crească în Dâmboviţa. Autorităţile au anunţat un focar de COVID-19 la un centru de dializă din judeţ, după ce nouă dintre pacienţi au fost diagnosticaţi.

Câți infectați sunt în Dâmbovița

În judeţul Dâmboviţa, 51 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al celor infectaţi ridicându-se la 1.682.

Reamintim că în judeţul Argeş Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, marţi, mai multe măsuri care impun obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile exterioare şi restricţii privind programul de funcţionare a sălilor cu jocuri de noroc, fast-food-urilor şi teraselor.


Citește și:

Cifre ALARMANTE. Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat. Sute de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Cutremur violent în Grecia! Țara, lovită de seism în timpul celui mai puternic ciclon mediteranian din istorie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies