S-a aflat când va ieşi Cristi Borcea de la închisoare: „Dacă nu va călca pe bec, ar avea şanse mari de a fi eliberat la data stabilită”

De curând, s-a aflat când va ieşi Cristi Borcea de la închisoare.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

E clar că s-a aflat când va ieşi Cristi Borcea de la închisoare.

“Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea (49 de ani), aflat în penitenciarul Rahova, ar putea fi liberat pe 2 septembrie 2019, când se va putea prezenta în faţa instanţei cu o nouă cerere de eliberare condiţionată. Prima sa tentativă de a ieşi anticipat, de la revenirea în detenţie, s-a soldat cu un eşec. ProSport a intrat în posesia deciziei motivate a Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, care a respins pe 24 aprilie solicitarea lui Borcea. Eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018 după condamnarea din ”Dosarul transferurilor de fotbalişti”, Cristian Borcea s-a întors după gratii în februarie 2019, ca urmare a procesului penal ce a vizat retrocedările ilegale de terenuri din Constanţa. Nici nu a revenit bine în penitenciar, că Borcea a depus, prin apărătorii săi, o cerere de eliberare condiţionată, pe motiv că a ispăşit fracţia de două treimi din pedepeapsă, necesară unui astfel de demers.
Acţiunea sa nu ar fi fost însă posibilă fără propunerea venită de la comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului Rahova. Chiar dacă au fost judecate în dosare diferite, faptele imputate lui Borcea (din intervalul 1998 – 2005) au fost concurente, astfel că s-a ajuns la contopirea lor şi stabilirea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni închisoare”
, a relatat prosport.ro.( vezi cum îi umileşte Borcea pe ceilalţi deţinuţi de la Jilava)

Citeste si: Fosta soacră a lui Cristi Borcea zâmbește din nou! Vezi aici motivul pentru care Mariana Vidican e fericită FOTO

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Citeste si: Cristi Borcea şi-a tras plajă de fiţe la Olimp! Vrea să facă şi un centru SPA la malul Mării Negre! FOTO

Citeste si: Nepoata cântăreaţă a lui Cristi Borcea şi-a prezentat videoclipul de debut! Frumoasa Tinna Latina a devenit marcă înregistrată! VIDEO

S-a aflat când va ieşi Cristi Borcea de la închisoare. A mizat în faţa instanţei pe 5 aspecte 

Conform documentelor, Borcea a mizat în faţa instanţei pe 5 aspecte: 1.Efectuarea fracţiei din pedeapsă de 2/3. Fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo a executat 2230 de zile, echivalentul a 6 ani şi 2 luni (inclusiv zilele câştigate prin recursul compensatoriu şi prin munca prestată din penitenciar). 2.Stăruinţa în muncă: în ciuda problemelor de sănătate, Borcea a muncit la toate penitenciarele în care a fost încarcerat, motiv pentru care a primit 35 de recompense, inclusiv 10 permisii de ieșite din penitenciar și 363 de zile câștig.  3.Conduita din penitenciar: nu figurează cu nicio sancțiune disciplinară, participând în total la peste 150 de activități socio-educative constând în concursuri tematice, cursuri, recenzii de cărți etc. ”Petentul a învederat faptul că, în opinia sa, cea mai importantă dovadă de îndreptare o reprezintă împrejurarea faptului că s-a prezentat la locul de detenție imediat după pronunțarea hotărârilor de condamnare, însă și comportamentul său adecvat avut pe toată perioada detenției, respectând cu maximă seriozitate programul de revenire în penitenciar, ca urmare a permisiilor acordare”, se precizează în motivare.  4.Achitarea prejudiciului. Din proprie inițiativă, Borcea a achitat obligațiile civile rezultate în urma hotărârilor de condamnare, respectiv 10.000.000 de lei reprezentând atât despăgubiri civile cât și măsura confiscării speciale stabilite de instanță. 5.Circumstanţele personale: lipsa antecedentelor penale, starea de sănătate, operația pe cord prin aplicarea unui bypass coronarian multiplu suferită în 2012, faptul că are 9 copii, dintre care 8 minori, soția sa născând două fete gemene pe data de 01.03.2019, toți aflându-se în întreținerea sa.

S-a aflat când va ieşi Cristi Borcea de la închisoare: Trebuie să dea dovadă în continuare de implicare  

În sfârşit, s-a aflat când va ieşi Cristi Borcea de la închisoare. Motivele invocate de Borcea şi apărătorii săi nu au înduplecat însă instanţa, care a decis respingerea solicitării pe motiv că a fost depusă prematur. Toate argumentele depuse de Borcea vizează de fapt perioada de dinaintea ultimei condamnări.  ”Argumentele invocate de apărare conduc la concluzia că petentul ar fi fost propozabil pentru liberare condiționată încă dinainte de a începe executarea efectivă a ultimei pedepse rezultante de 7 ani și 6 luni închisoare, în contextul în care fracția de 2/3 era deja îndeplinită, iar caracterizarea anterioară îi era favorabilă. Or, un astfel de raționament juridic nu poate fi primit, ducând în derizoriu, dincolo de scopurile pedepsei, însăși ideea de proces penal și condamnare la o pedeapsă privativă de libertate”, a precizat instanţa. Instanţa i-a făcut şi recomandări: ” Pentru a demonstra că într-adevăr poate fi învestit cu încredere și repus în libertate înainte de executarea pedepsei (aceasta fiind regula, iar liberarea anticipată excepția), petentul trebuie să dea dovadă în continuare de implicare în programele educaționale și activitățile derulate în cadrul locului de detenție, de un comportament exemplar, de implicare în activitățile lucrative”. Borcea poate să folosească toate aceste argumente pe 2 septembrie 2019, când i s-a acordat următorul termen pentru depunerea cererii de eliberare condiţionată. “Dacă nu va călca pe bec în această perioadă, Borcea ar avea şanse mari de a fi eliberat la data stabilită.”, a dezvăluit prosport.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Războiul dintre Valentina Pelinel și Alina Vidican îl arde la buzunare pe Cristi Borcea! Dezvăluiri exclusive

Gemenii lui Cristi Borcea au împlinit 16 ani! Angelo şi Melisa au primit un tort de la copiii Alinei Vidican, ai Valentinei Pelinel şi ai avocatei Simona Voiculescu! FOTO

Valentina Pelinel nu a dat BAC-ul până la 38 de ani! Vezi motivul pentru care soţia lui Cristi Borcea nu a mai dat examen!

Scandalul mocnit dintre Alina Vidican și Valentina Pelinel! Detalii bombă despre cum se înțeleg ”femeile lui Borcea” EXCLUSIV

Anunţul nopţii pentru toţi românii! Se schimbă complet BULETINELE DE IDENTITATE. Decizia e definitivă

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Modificări la Codul Rutier. Cum poate un șofer să-și redobândească permisul de conducere anulat

Valentina Pelinel nu a dat BAC-ul până la 38 de ani! Vezi motivul pentru care soţia lui Cristi Borcea nu a mai dat examen!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies