S-a aflat! Care este animalul de la care provine coronavirus. Medicii avertizează că este foarte periculos

Oamenii de știință se află tot mai aproape să găsească animalul de la care a pornit virusul ucigaș.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

S-a aflat! Care este animalul de la care provine coronavirus. Medicii avertizează că este foarte periculos
S-a aflat! Care este animalul de la care provine coronavirus. Medicii avertizează că este foarte periculos


In articol:

Virusul care a ucis mai bine de 170 de persoane continuă să se răspândească tot mai mult. Motivul de la care a pornit această infecatare în masă începe să iasă la suprafață. Medicii și oamenii de știință fac tot posibilul să găsească un remediu pentru coronavirus. Au apărut noi teorii cu privire la animalul de la care a pornitul virusul.

Coronoavirusul a început să se răspândească din orașul chinez Wuhan. Inițial, s-a presupus că animalul de la care a pornit totul este un șarpe, iar un om s-ar fi îmbolnăvit după ce l-a mâncat. Specialiştii chinezi de la Shandong First Medical University vin cu o nouă explicație, după ce au făcut mai multe teste. În urma unei mostre de sânge de la o persoană infectată, specialiștii au aflat că microbul provine de la lilieci.

Citeste si: Rita Mureșan, apariție halucinantă la Teo Show! S-a îngrășat enorm, dar uite cum a putut să se îmbrace

Citeste si: Coronavirus pisici: simptome și tratament

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Citeste si: Coronavirus China. Poșta Română, măsuri speciale din cauza coletelor venite de pe AliExpress

„Animalele sălbatice, inclusiv liliecii, sunt rezervor natural de virusuri. Prin simpla atingere a animalelor sălbatice, suntem susceptibili la transferul de boli”, a a declarat un biolog pentru GMA News Online.

Specialiștii au mai adăugat că virusul ucigaș se aseamănă cu SARS, a cărui sursă au fost liliecii. Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit şi un ADN care aparţine unui animal terestru. Nici ultima variantă nu iese din discuție ca factor de declanșare al virusului.

Wuhan, orașul din care s-a răspândit virusul ucigaș

11 milioane de oameni trăiesc momente de groază în orașul chinez Wuhan. Spitalele sunt arhipline cu locuitori care vor să afle dacă au luat virusul. Panica a pus stăpânire pe întregul oraș: transportul în comun a fost suspendat, la fel și traficul aerian și feroviar.

Locuitorii orașului Wuhan sunt cunoscuți pentru consumul de animale precum: lilieci, șerpi sau soareci. În piețele din oraș se obișnuiește să fie vândute astfel de animale. În piața Hua Nan din Wuhan (focarul virusului) se comercializează pește, fructe de mare, reptile, anumite specii de păsări și animale sălbatice. Între timp, a fost închisă și dezinfectată.

Liliecii în supă au îngrozit internetul

Imaginile cu supa în care se aflau lilieci au îngrozit internetul. Deși este considerată o delicatesă în multe țări din Asia, poate fi considerat și un focar de infecție. Mai mulți bloggeri s-au filmat în timp ce mușcau din carnea de liliac și s-au postat pe rețelele de socializare.

 

De asemenea, alte imagini cu diferiți asiatici mâncând diferite tipuri de animale au ajuns pe internet, de la carne de șarpe până la șoareci vii.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate