S-a internat în spital să nască și s-a infectat cu coronavirus: „A fost lipsă totală de profesionalism!”

O femeie din Ocna de Fier a aflat, după ce a devenit mamă, că fusese infectată cu coronavirus. Din fericire, copilul nu a fost infectat.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Ocna de Fier. S-a internat în spitalul Odobescu să nască și s-a infectat cu coronavirus


In articol:

O femeie de 32 de ani din Ocna de Fier, Caraș Severin, trece prin clipe grele. Pe data de 28 martie, a devenit mămică pentru prima dată, aducând pe lume un băiețel, la Clinica Odobescu din Timișoara, acolo unde au fost descoperite 12 cadre medicale, 11 femei care tocmai născuseră și o femeie gravidă, toti infectați cu coronavirus.

Câteva zile mai târziu, pe data de 1 aprilie, ea a fost testată pentru coronavirus iar două zile mai târziu a fost externată, pe semnătură, după ce a aflat că asistentele medicale care se ocupau de ea și de copilul ei nu fuseseră testate. De teamă că una dintre ele ar fi putut fi purtătoare a virusului, a decis, pentru binele copilului, să se întoarcă acasă.

La două zile după ce a părăsit spitalul, femeia de 32 de ani a primit și rezultatul testului pentru coronavirus și a aflat că fusese și ea infectată. 2 de ore mai târziu, a fost transportată la spitalul din Caransebes, unde se află în carantină.

Tânăra mămică spune că nu a intrat în contact cu mai multe persoane, după ce a ieșit din spital. „Nu este adevărat, este vorba doar de familie, în total patru persoane, plus șoferul, pentru că știau cu toții situația de la Odobescu și că fusesem testată și așteptam rezultatul. Cu soțul am intrat cel mai mult în contact, cu socrii doar de la distanță”, a declarat femeia, conform expressdebanat.ro.

Citeste si: Vaccin pentru COVID-19, finantat de Bill Gates, testat pe oameni

Primele declarații ale managerului Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș

Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș spune că femeia nu ar fi trebuie să fie externată de la Clinica Odobescu din Timișoara înainte de a primi rezultatele pentru coronavirus.

„Starea de sănătate a femeii este stabilă, deocamdată este în regulă. Singurul lucru care nu este tocmai bine, și nu l-am înțeles, e de ce Clinica Odobescu din Timișoara, sub semnătura și declarația pacientei, a externat-o și nu a transferat-o la Maternitatea Bega. Ca să-i infecteze și pe alții?! După mine, a fost lipsă totală de profesionalism. Din moment ce era suspectă, trebuia izolată, trimisă la Bega, ținută în izolare până la sosirea rezultatelor. Repet, medicii nu aveau voie să-i dea drumul sub nicio formă”, a declarat  Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate