Sărbătoare 8 ianuarie. Creștinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Cuvios Gheorghe

Sărbătoare 8 ianuarie. Credincioșii îl prăznuiesc la data de 8 ianuarie, miercuri, pe Sfântul Cuvios Gheorghe.

Distribuie pe:

Sărbătoare 8 ianuarie. Creștinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Cuvios Gheorghe


In articol:

Sărbătoare 8 ianuarie. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a trăit în secolul al VII-lea, acesta s-a născut în insula Cipru și provine dintr-o familie de creştini.

După moartea părinţilor săi, Sfântul Cuvios Gheorghe a dorit să îmbrăţişeze viaţa monahală. Acesta a evitat căsătoria planificată de unchiul său, și-a luat o parte din avere, pe care o împarte săracilor, şi fuge pe ascuns în Țara Sfântă, unde se nevoia duhovniceşte un frate de-al său mai mare.

Sărbătoare 8 ianuarie. Sfântul Cuvios Gheorghe a mers la Ierusalim la mormântul lui Iisus Hristos

Sărbătoare 8 ianuarie. Sfântul Cuvios Gheorghe a mers la Ierusalim să se închine la mormântul Mântuitorului. Sfântul Cuvios Gheorghe a intrat astfel în cinul monahal la mănăstirea Hozeva. După ce a fost tuns în monahism, a fost dat spre ascultare unui bătrân foarte aspru, care-l nedreptăţea.

Într-o zi, întârziind să aducă apa de la pârâu, bătrânul i-a tras o palmă peste faţă Sfântului Gheorghe, în fața tuturor. În acel moment, mâna bătrânului s-a uscat şi a înţepenit. Mai apoi, însă, pentru rugăciunile stăruitoare ale Cuviosului Gheorghe, mâna bătrânului s-a vindecat.

Citeste si: Rugăciune. Ce să rostești când ești supărat și ai gânduri negre

Citeste si: Rugăciunea de dimineață. Ce să spui imediat ce te trezești

Citeste si: Rugăciunea românilor din străinătate. Ce să rostești pentru un trai mai bun

Sărbătoare 8 ianuarie. La vederea acestei minuni, Cuviosul a fugit din mănăstire, temându-se că nu cumva să aibă parte de slavă deşartă, şi a mers la fratele său, lângă Iordan. Sfântul Cuvios Gheorghe a primit de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al facerii de minuni. După moartea fratelui său, Cuviosul Gheorghe s-a întors la mănăstire.

Sărbătoare 8 ianuarie. Creștinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Cuvios Gheorghe

Sărbătoare 8 ianuarie. Cuviosul Gheorghe s-a îmbolnăvit şi a căzut la pat

Sărbătoare 8 ianuarie. Ajungând la bătrâneţe, Cuviosul Gheorghe s-a îmbolnăvit, a căzut la pat şi a murit. Sfântul Cuvios Gheorghe este înmormântat în mănăstirea care îi poartă astăzi numele, pe care a şi condus-o duhovniceşte vreme de mai mulţi ani. Moaștele Sfântului, aşezate astăzi în biserica mare a mănăstirii, săvârşesc mari şi multe minuni.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate