Schimbări majore! Noua Ordonanță de urgență a fost adoptată de Guvernul României și a intrat deja în vigoare

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de urgență, care a intrat deja în vigoare.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Schimbări majore! Noua Ordonanță de urgență a fost adoptată de Guvernul României și a intrat deja în vigoare
Schimbări majore! Noua Ordonanță de urgență a fost adoptată de Guvernul României și a intrat deja în vigoare


In articol:

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de urgență, care vizează modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice. Mai exact, este vorba despre măsuri pentru digitalizarea sistemului de coordonare și gestionare a fondurilor europene structurale și de investiții pentru perioada de programare 2014-2020.

Citeste si: Procurorul general, verificări pentru abuz în serviciu pentru reprezentanții de la Protecția Copilului din Mehedinți, în cazul tinerei incendiate de un bărbat.

Noua Ordonanță de urgență, adoptată de Guvernul României

Art. I. -

Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 390 din 23 mai 2016, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 3 alineatul (1), după litera ee) se introduce o nouă literă, litera ee1), cu următorul cuprins:

"

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

ee1) mecanism informatic pentru proceduri simplificate - facilitate tehnică implementată în SEAP pentru derularea procedurilor simplificate;".

2. La articolul 7 alineatul (1), partea introductivă se modifică și va avea următorul cuprins:

"

Art. 7. -

(1) Autoritatea contractantă are obligația publicării unui anunț de participare și/sau de atribuire în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în cazul achizițiilor a căror valoare estimată, fără TVA, este egală sau mai mare decât următoarele praguri valorice:".

3. La articolul 31, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

"

(3) Prevederile alin. (1) se aplică și atunci când o persoană juridică controlată care are calitatea de autoritate contractantă atribuie un contract autorității contractante care o controlează sau unei alte persoane juridice controlate de aceeași autoritate contractantă, sub condiția să nu existe participare privată directă la capitalul persoanei juridice căreia i se atribuie contractul, cu excepția formelor de participare a capitalului privat care nu oferă controlul sau dreptul de veto, dar a căror existență este necesară potrivit dispozițiilor legale, în conformitate cu tratatele, și care nu exercită o influență determinantă asupra persoanei juridice controlate."

Citește continuarea aici. 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Serialul cu Vulpița a ajuns la final! Mirela Vaida a aruncat bomba în direct: „Din acest moment...se încheie aici șase luni”

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Bogdan Mocanu de la Puterea Dragostei a dat vestea pe internet! Ce a putut să facă în miez de noapte

Ioana Grama și Sânziana Negru, gest șocant după petrecerea controversată de la mare, unde au participat alături de Andreea Esca. Au șters tot

Bilanț Covid-19, 26 septembrie! Număr uriaș de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies