Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Florin Cîţu îi asigură pe români că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010, nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu
citu


In articol:

Ministrul Finanţelor a dat asigurări că nu se va ajunge la tăieri de pensii sau salarii, pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus. Florin Cîţu susţine că "nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010".

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că nu se va pune problema tăierilor de salarii în sectorul bugetar şi că, deşi este mare, această criză nu poate fi comparată cu cea din 2010.

Florin Cîțu, despre tăierea pensiilor și salariilor

Florin Cîţu spune că guvernul din care face parte a fost transparent încă de la început şi că a venit cu 16 ministere, unele încă în proces de reorganizare.

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

”Pot să vă spun că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010, nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii. Vă spun din capul locului că nu se ajunge la aşa ceva. În ceea ce priveşte reforma aparatului administrativ, noi am fost transparenţi din primul moment. Am venit cu un guvern cu 16 ministere. În acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Sunt lucruri pe care le-am promis de la venirea la guvernare”, a declarat Cîţu la Digi 24, vineri seara.

Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu
bani

Citeste si: Andra nu l-a plăcut deloc pe Cătălin Măruță în momentul în care l-a cunoscut. Motivul este incredibil: „Nu-l vedeam ca pe...”

Citeste si: Un bărbat din București s-a aruncat în râul Dâmbovița

Citeste si: Mesajul disperat al unui român blocat pe mare, pe un vas de croazieră! „Suntem aici de pe 1 martie. Nu avem cazuri de coronavirus. De ce nu suntem repatriați?”

Ministrul de Finanţe spune că informatizarea unor instituţii va duce la o altă configurare a aparatului administrativ, în timp, el dând exemplul ANAF.

”Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută. Bineînţeles că informatizarea va duce la o altă configurare a aparatului administrativ. Dra repet, nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii şi aşa mai departe. Mai mult, anul acesta au crescut salariile sectorului bugetar, le-am plătit întotdeuna la timp, chiar de criză economică. Deci în ceea ce priveşte salariile, pensiile, nu există aşa ceva, astfel de discuţii ar trebui să iasă din spaţiul public”, a mai declarat Cîţu.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ella de la Puterea Dragostei, făcută praf de un vlogger: „Ești prosopul lui Jador. De câte ori nu găsește acasă, te cheamă pe tine să...”

Starea de alertă a adus haos în trafic. Piețele au fost luate cu asalt

Fructul adorat de copii care te scapă de kilogramele în plus și îți crește imunitatea: Iată cum trebuie consumat pentru rezultate maxime

Protest ilegal în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în prima zi de stare de alertă: „Imunizare naturală, nu carantină socială”

Mediaș: Au găsit cadavrul unei femei în casă, după ce vecinii au dat-o dispărută. Fiul femeii s-a spânzurat când polițiștii au ajuns la fața locului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies