Sfânta Parascheva 2022. Care sunt regulile de acces la pelerinajul de la Iași

Sfânta Parascheva 2022. Iată când începe pelerinajul de la Iași și care sunt regulile de acces de care pelerinii trebuie să țină cont la intrare!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Sfânta Parascheva 2022. Iată când începe pelerinajul de la Iași și care sunt regulile de acces de care pelerinii trebuie să țină cont la intrare!

Sfânta Parascheva 2022. Când începe pelerinajul

Sfânta Parascheva 2022. În fiecare an, cu ocazia cinstirii Sfintei Parascheva, este organizat un pelerinaj la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde se adună sute de enoriași pentru a se ruga la moaștele sfintei.

Citeste si: Sfânta Parascheva 2022. Cea mai puternică rugăciune

Reprezentanții Mitropoliei din Iași au anunțat că anul acesta racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din catedrală cu aproximativ o săptămână mai devreme, pe 8 octombrie.

Ei au mai anunțat că pregătirile pentru cel mai mare pelerinaj deja au început. Zilele acestea se pune la punct ultimele detalii epntru pelerinajul de Sfânta Parascheva 2022. În ajutor au venit sute de voluntari care au fost instruiți cum să îndrume pelerinii care ajung la catedrală.

Citeste si: Oana Lis a vorbit mai mult decât trebuia: „Îmi place să stau singură”. Declarație neașteptată pe Instagram

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

 „Pregătirile pentru pelerinajul de la Sfânta Parascheva de la Iași sunt în toi.

A fost amenajat baldachinul unde va fi așezată racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Au fost scoase afară și curățate, vasele pentru aghiasmă. A fost de asemenea, amenajată scena unde pe data de 14 octombrie de la ora 9:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit evz.ro.

Sfânta Parascheva 2022. Care sunt regulile de acces la pelerinajul de la Iași

Sfânta Parascheva 2022. Care sunt regulile de acces la pelerinajul de la Iași

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Sfânta Parascheva 2022. Reguli de acces la pelerinajul de la Iași

Sfânta Cuvioasă Parascheva se numără printre cele mai iubite sfinte de către credincioși, fiind considerată ocrotitoarea Moldovei. În preajma datei de 14 octombrie, data la care este prăznuită Sfânta Parascheva, la Iași, este organizat un pelerinaj, unde sute de pelerini se adună pentru a se ruga la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Reprezentanții Mitropoliei din Iași au anunțat că anul acesta racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din catedrală cu aproximativ o săptămână mai devreme, pe 8 octombrie.

 „Pe 8 octombrie începând cu ora 6.00 va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei ”, au spus sâmbătă reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Citeste si: Sfânta Parascheva 2022. Când începe pelerinajul de la Iași. Cum se desfășoară procesiunile la care sute de enoriași iau parte

Sfânta Parascheva 2022. Rugăciune

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.

sursă: evz.ro, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfânta Parascheva 2022. Cea mai puternică rugăciune

Mihai Trăistariu a primit un loc de veci, drept cadou! Motivul neașteptat pentru care artistul a primit darul neobișnuit

Suma colosală pe care Oana Roman o scoate din buzunar zilnic pentru a o ține pe mama sa în azil. Puțini și-ar permite așa ceva

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

SOFIA VICOVEANCA a dat vestea cruntă în direct la TV: Sunt la capăt de drum și...

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Pericolul din cuptorul cu microunde. Alimentele și obiectele INTERZISE de care nu știai

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies