WowNews logo WOWnews
Stories
Două legume gustoase, nelipsite din bucătăria fiecăruia, care ne dau poftă de mâncare
Două legume gustoase, nelipsite din bucătăria fiecăruia, care ne dau poftă de mâncare

Actualitate

Sfatul Dr. Adina Alberts: ”Oameni buni, vreți să slăbiți? Scoateți aceste două legume din alimentație”

Dr. Adina Alberts oferă cititorilor câteva sfaturi pentru a slăbi mai eficient! Ce trebuie să faci.

Două legume gustoase, nelipsite din bucătăria fiecăruia, ne dau poftă de mâncare atunci când le consumăm în exces. Dr. Adina Alberts a oferit câteva sfaturi oamenilor, pentru a slăbi cât mai eficient și sănătos, bineînțeles. 

Citeste si: Belgienii promit un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață

Citeste si: Cine și-a făcut apariția la înmormântarea mamei Adrianei Bahmuțeanu! Toți cei prezenți sunt în stare de șoc- kfetele.ro

Citeste si: Un suflet de luptătoare! Fetița de 11 ani căreia îi bate inima în exteriorul pieptului: ”Este una la un milion”

Medicul chirurg estetician spune că două legume banale ne îngrașă, pentru că ne cresc pofta de mâncare. Ceapa și usturoiul sunt cele două legume banale, pe care oricine le are în bucătărie, însă dacă sunt consumate în cantități mari s-ar putea să ne trezim cu kilograme în plus.

" Doamnelor şi domnişoarelor, sunteţi dornice să vă păstraţi silueta. Vă spun părerea mea vizavi de ce ar trebui să facem şi mai ales ce ar trebui să excludem din alimentaţia noastră în această perioadă.

Ceapa şi usturoiul sunt două alimente, două legume nelipsite din bucătăria românească. Mai mult, aş spune că românii fac abuz mai ales de usturoi, dar şi de ceapă. Fie că e gătit, crud, fie că îl punem în salate, cârnaţi, mici, tocăniţe, aceste legume sunt nelipsite de la orice masă din fiecare zi.

Atât ceapa, cât şi usturoiul conţin nişte substanţe care, după cum bine ştim noi toţi, ne irită. Când tăiem o ceapă, începem să lăcrimăm, ne curge nasul, ne deranjează acea substanţă. Ea se numeşte alicină şi reprezintă de fapt mecanismul de apărarea al legumei respective în momentul în care este "atacată" de dăunători", a explicat dr. Adina Alberts, într-un vlog postat pe Youtube.

Dr. Adina Alberts
Dr. Adina Alberts[Sursa foto: Facebook]

Dr. Adina Alberts îndeamnă oamenii să facă un mic experiment

Medicul specialist spune ca oamenii să facă un mic experiment. Și anume, să mănânce ceapă și usturoi crud, iar după 1-2 ore vor observa că li se va face foame.

Citeste si: Carduri pentru alimente 2025: Data la care urmează să intre banii- kanald.ro

Citeste si: VIDEO NU mai are soluții?! Decizia extremă luată de David Pușcaș ca să poată plăti chiria. A zguduit comunitatea ONLINE: "Vreau să vă anunț". Ce a făcut fiul adoptiv al Luminiței Anghel ca să nu fie dat afară - radioimpuls.ro

"Păi, oameni buni, din moment ce această substanţă ne irită, ce credeţi că se va întâmpla cu ea dacă o introducem în interiorul corpului nostru? Nu este logic că ne va irita şi mucoasa respectivă, stomacul, intestinul?

De ce trebuie să mâncăm ceva ce ne irită? Aceste două legume cresc senzaţia de foame, indiferent ce citiţi dvs pe net, pentru că sunt foarte multe informaţii şi unele se bat cap în cap.

Faceţi un experiment. Mâncaţi ceapă crudă sau usturoi crud. Nu este adevărat că după 1-2 ore vă este foame din nou? Această substanţă, alicina, din cele două legume, creşte senzaţia de foame. Aşa li se întâmplă tuturor.

Haideţi să le eliminăm! Măcar pentru doamne şi domnişoare care doresc să-şi menţină silueta. Ştiu, sunt foarte multe beneficii pe care usturoiul le aduce sănătăţii, numai că ele se raportează la usturoiul crud”, adaugă specialista.