Singurul român care locuiește în Wuhan, orașul infestat de coronavirus, vrea să se întoarcă în țară

Singurul român din Wuhan, orașul în care a pornit coronavirusul, vrea să se întoarcă în țară.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

fara descriere


In articol:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În Wuhan, orașul cel mai afectat de coronavirus, locuiește un român, care și-a exprimat intenția de a se întoarce în România. Datele sale au fost deja înregistrate la evidența instituților europane și ale partenerilor pentru facilitarea deplarării către România, informează Ministerul Afacerilor Externe.

”MAE precizează că cetățeanul român care se află în orașul Wuhan și-a exprimat intenția pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Tot înr-o zonă afecată de coronavirus, Hubei, se află alți doi români, cu care Ambasada României la Beijing menține contactul.

Citeste si: Olivia Steer susține că a găsit leacul împotriva coronavirusului. Se poate prepara acasă, din câteva ingrediente

Citeste si: Informații de ultimă oră despre coronavirus! A ajuns sau nu virusul și în România?

Citeste si: Coronavirusul în pachetele comandate din China? Află dacă există PERICOL de contaminare dacă îți cumperi ceva de pe net

„Ambasada României la Beijing este în contact permanent atât cu cei trei cetăţeni români care se află în provincia Hubei, cât şi cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate în Republica Populară Chineză în vederea gestionării situaţiei menţionate. MAE precizează că cetăţeanul român care se află în oraşul Wuhan şi-a exprimat intenţia pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise şi înregistrate în evidenţele instituţiilor europene şi ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România”, se arată într-un comunicat de presă potrivit MEDIAFAX.

Peste 600 de persoane aflate în China vor să se întoarcă acasă

Mai mulți cetățeni europeni, aflați în acest moment în China, vor să fie repatriați. Potrivit Comisiei Europene, peste 600 de persoane aflate în China au depus solicitări de repatriere. Uniunea Europeană va suporta 75% din costul de repatriere.

Locuitorii orașului Wuhan sunt izolați

11 milioane de oameni trăiesc momente de groază în orașul chinez Wuhan. Spitalele sunt arhipline cu locuitori care vor să afle dacă au luat virusul. Panica a pus stăpânire pe întregul oraș: transportul în comun a fost suspendat, la fel și traficul aerian și feroviar.

Până acum, coronavirusul a diagnosticat 4.000 de persoane din întreaga lumea, iar 132 și-au pierdut viața. Mai mut de 1.000 de cazuri se află doar în Wuhan.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate