Situație devastatoare în Beirut! Cel puțin 100 de oameni au murit în explozie! Spitalele nu mai fac față răniților, iar imaginile de după explozie sunt cutremurătoare

O nouă catastrofă s-a abătut asupra lumii în plină pandemie de coronavirus. Orașul Bierut, capitala Libanului, este devastată în urma unei explozii din port.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea


In articol:

Seara trecută a avut loc în Beirut una dintre cele mai mari catastrofe la nivel mondial, care a omorât cel puțin o sută de oameni și a rănit alte câteva mii, potrivit informațiilor furnizate de Daily Mail.

Mai mult de 2,750 de tone de azotat de amoniu, un exploziv extrem de puternic, a fost detonat când, aparent, un sudor a provocat incendiul. Odată cu explozia au fost surprinse scene apocaliptice! O ciupercă de fum și foc de culoare oranj spre roșu s-a extins în aer și pe străzile care înconjoară portul, unde clădirile au ars în timp ce echipajele de urgență au căutat frenetic supraviețuitorii.

Citeste si: Orașul Beirut, devastat de două explozii care au provocat panică printre cetățeni: „E ca la Hiroshima și Nagasaki”

Un expert a declarat că artificiile ar fi fost cele care au provocat incendiul inițial.

„Înainte de marea explozie în centrul focului, poți vedea scântei pe care le poți auzi ca atunci când se se face popcornul și tu poți auzi acel șuier”

Cel puțin 100 de oameni au murit în explozia din Beirut . Spitalele din Beirut nu mai fac față victimelor

Spitalele au fost supra-solicitate aseară când peste 4000 de victime au avut nevoie de ajutor după explozia care s-a auzit din Cipru.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Tragedie în județul Suceava! Două persoane, găsite carbonizate

„Asistăm la o imensă catastrofă. Peste tot sunt victime!”, a declarat Președintele Crucii Roșii din Liban.

Într-o declarație a oficialilor de azi dimineață s-a precizat că peste 100 de oameni și-au pierdut viața. Orașul Beirut este declarată o zonă calamitată și începând de astăzi, 5 august, armata se va ocupa de securitatea capitalei libaneze, potrivit deciziei luate de Consiliul Suprem de Apărare al Libanului. Oamenii au fost sfătuiți să stea cât mai mult în case și să poarte măști de protecție pentru a se feri de chimicalele care au fost aruncate în aer.

În plus, începând de azi, oficialii au declarat trei zile de doliu național.

Mărturiile cutremurătoare ale oamenilor care au asistat la catastrofa din Liban

Oamenii care au văzut și simțit explozia sunt șocați de ce s-a putut întâmpla. 
„Suntem blestemați”, a declarat un tânăr rănit în urma deflagrației.

Citeste si: Celebrul "King Buka" a murit. Cum arăta cel mai iubit dintre crocodili, la 100 de ani

„Chiar dacă a fost un accident, este ultimul lucru pe care ni l-am putea permite acum”.

„Au existat, practic două explozii. A fost una mai mică, sub forma unui incediu, care ulterior a răbufnit. La câteva secunde, a fost explozia cea mare. Aceasta a avut loc în zona portului, într-un depozit în care se aflau artificii şi materiale inflamabile și explozibile.

Noi ne aflăm la 8-8,2 kilometri față de locul în care s-a întâmplat evenimentul și am avut stricăciuni la Ambasadă. Este vorba despre distrugeri parțiale. Ferestrele au fost sparte, pulverizate, practic, de suflul exploziei. Norocul nostru a fost că la ora respectivă nu mai era nimeni în cadrul ambasadei”, a declarat , la Digi 24, Victor Mircea, amabadorul României la Beirut.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Băiatul care a prezis pandemia de coronavirus anunță un război

Robert, bebelușul salvat de o injecție de două milioane de dolari! Povestea impresionantă a băiețelului cu o boală gravă

Bianca Pop, gest neașteptat după moartea lui Emi Pian! A urcat într-un taxi plângând și...

Lege promulgată de președintele Iohannis! Copiii sub 14 ani vor avea buletin, iar românii alte cărți de identitate noi

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies