Situație disperată pentru muncitorii români din Germania! Ținuți fără buletine într-un abator și obligați să lucreze 12 ore pe zi. ”Ne ții cu japca? Dă-ne, tată, buletinele!”

Situație disperată. Muncitorii români, angajați la abatorul Tonnies din Germania, se plâng de condiții abuzive.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Situație disperată pentru muncitorii români din Germania! Ținuți fără buletine într-un abator și obligați să lucreze 12 ore pe zi. ”Ne ții cu japca? Dă-ne, tată, buletinele!”


In articol:

Muncitorii români, angajați la un abator din Germania, se plâng de condițiile extrem de abuzive pe care le întâmpină la locul de muncă. Aceștia susțin că sunt puși să lucreze 6 zile pe săptămână, câte 12 ore pe zi, cu toate că firma de recrutare le-a spus că vor munci doar 8 ore pe zi. 

Munictori români, situație disperată în Germania

A apărut și o înregistrare video care arată un dialog halucinant între muncitorii din Brașov și Sorin Tărâță, administratorul firmei intermediare Agriserv Europa Meat. Acesta le spune muncitorilor că legea germană îi obligă, pe perioada pandemiei, să lucreze 12 ore pe zi. În realitate, legea muncii s-a schimbat pe perioada pandemiei în Germania, astfel încât să se poată munci mai mult, dar fără a se depăși de 60 de ore pe săptămână. Durata aceasta poate fi depășită ”doar în situații excepționale”.

Citeste si: George Burcea s-a întors, din nou, acasă la Andreea Bălan? Imaginea care i-a făcut pe fani să reacționeze imediat

Citeste si: Doliu uriaș în România! A murit marele regizor Mircea Moldovan. Mesaj cutremurător pe pagina lui de Facebook

Citeste si: Hamude, prima reacție după ce fratele lui riscă să fie arestat în cazul scandalului spirtului contrafăcut: „Nu este un criminal!”

Administrator: Ai contract de muncă?

Muncitor: Da, dar ascultați-mă puțin cu contractul de muncă. Am vorbit cu firma intermediară. De la Brașov sau cine sunt ăia. (…) Că lucrăm 8 ore. Din 8 ore s-au făcut că lucrăm câte 12 ore. Și dacă eu nu vreau să fac ore suplimentare? (…)

Administrator: Băi, se lucrează 12 ore. Nu știu ce v-a zis vouă că o să lucrați 8 ore. Deci la necalificați se lucrează 6 zile. 6 zile, 12 ore. Din care se scad pauzele. Din 12 ore, o oră jumate sunt 3 pauze. (…)   De când a fost cu coronavirusul, s-a dat lege în Germania, Angela Merkel a dat lege. Nu, tată, nu contează cât se lucrează acuma, pentru că oamenii sunt plătiți. Nu contează, 15 ore, 16 ore, bă, nu am dat eu legea!

Administrator: Până acum, nu aveai voie să stai un minut peste 12 ore. Un minut mai mult. 6 zile pe săptămână, asta e de anul ăsta. 

Muncitor: Ai voie să lucrezi 12 ore pe zi, dar dacă vrei. Nu ești obligat. 

Administrator: 12 ore e stas.

Muncitor: Dar nu e obligatoriu.

Administrator: I-auzi mă, știi tu mai bine ca mine?

Muncitor: De ce scrie în contract 40 de ore?

Alt muncitor: Noi am lucrat 6 zile consecutiv. Noi avem dreptul la o liberă. Când ni-l dă?

Administrator: Mă oameni buni, eu v-am explicat acum. (…) Voi aveți un contract. 6 zile pe săptămână, 12 ore. De când a început a început pandemia, Angela Merkel, ea a dat lege.

Muncitori: Ne ții cu japca? Dă-ne, tată, buletinele! Că nu plecăm.

Administrator: Să mori tu că nu pleci. (…) Ți-am zis clar nu vrei să stai la muncă, te duci acasă.

Muncitor: Păi unde, că buletinul e luat? 

O altă problemă pe care muncitorii susțin că o întâmpină sunt buletinele, care le-au fost reținute. Contactat de Libertatea, Sorin Tărâță a declarat: 

”Buletinele se iau când vin oamenii, pentru că un șef de echipă merge și îi înregistrează la primărie. (…) Din păcate, acum cu pandemia, durează mai mult, pentru că nu se poate merge la primărie și se lucrează doar online”, a spus Horga.

”Din câte am înțeles de la domnul care are firma Agriserv, domnul Tărâță a vorbit pe propria lui răspundere aici. Cred că o să desfacă contractul de muncă cu dânsul, pentru că nu e normal ce a vorbit în videoclipul respectiv. Nu e nici o lege și nu se muncește 12 ore pe zi”, a declarat Angela Horga, angajată Tönnies care se ocupă de integrarea românilor la firmele Tönnies. 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate